DECOR & HOME

7 μικρές διακοσμητικές αλλαγές που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα χώρο


Θα έχετε πολύ συχνά ακούσει για τα New Year’s Resolutions αυτής της εποχής και θα αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι αυτός ο αμερικανικός όρος, που κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, κάνει δυναμικά την εμφάνιση του.

Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλούς στόχους και επιθυμίες που καλείστε να ορίσετε με τη νέα χρόνια, για να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή σας και να σας ανανεώσουν.

Για ορισμένα από αυτά ενδεχομένως να έχετε προσπαθήσει και στο παρελθόν, ενώ άλλα μπορεί να τα έχετε φανταστεί και ονειρευτεί τελευταία. Πάντως με λίγη έστω προσπάθεια το σίγουρο είναι πως μπορείτε να τα καταφέρετε.
Και το πρώτο πράγμα από το οποίο θα μπορούσατε να κάνετε την αρχή είναι ο προσωπικός σας χώρος, το σπίτι σας!

Για το λόγο αυτό προτείνουμε οκτώ μικρές διακοσμητικές αλλαγές και παρεμβάσεις που θα τον μεταμορφώσουν.

Φιλοξενία

Ενας τρόπος να δηλώσετε το πόσο φιλόξενος είναι ο χώρος σας – κάτι που μπορεί να ταιριάζει και στο χαρακτήρα σας – είναι να βάλετε ένα πατάκι στην είσοδο του σπιτιού σας. Ακόμα κι αν σε αυτό δεν αναγράφεται η χαρακτηριστική λέξη «welcome», δίνει την αίσθηση ότι οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν κάποιον πάντοτε να τους περιμένει.

 

 

 

 

 

Προσωπικές πινελιές

Είτε πρόκειται για μια οικογενειακή φωτογραφία είτε για μια σέλφι από το κινητό σας, βρείτε χρόνο για να την εκτυπώσετε, να τη βάλετε σε μια κορνίζα και να την τοποθετήσετε σε μια μικρή γωνιά του σπιτιού. Ετσι δίνετε πολύ προσωπικό χαρακτήρα στο χώρο σας.

 

Κομοδίνο

Συνήθως αυτό το μικρό βοηθητικό έπιπλο του δωματίου είναι φορτωμένο με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πια. Βελτιώστε τη συνολική εικόνα του δωματίου σας καθαρίζοντας το και απαλλάσσοντας το από περιττά στοιχεία. Τοποθετήστε πιο χρήσιμα πράγματα όπως ένα ρολόι ή ένα μικρό φωτιστικό. 

 

shutterstock

Μεταλλικά στοιχεία

Μια μικρή γωνιά του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα και γρήγορα με την προσθήκη λαμπερών διακοσμητικών στοιχείων. Δεν έχει σημασία αν αυτά είναι έργα τέχνης – αυτό θα ήταν ιδανικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα σε ροζ χρυσό ή χρυσό ακόμα και ασημί. Προσθέτουν αμέσως χάρη και ζωντάνια στο χώρο.

popsugar

Τακτοποιημένη ντουλάπα

Γιατί να ζείτε με μια ντουλάπα στην οποία επικρατεί χάος; Αφιερώστε χρόνο για να βγάλετε όλα τα ρούχα ή τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και έπειτα να τα διπλώσετε και να τα βάλετε σε τάξη.

Μεγάλη κουζίνα

Δεν εννοούμε φυσικά να ξοδέψετε χρήματα και να διαμορφώσετε εκ νέου όλο το χώρο της κουζίνας σας, αλλά αναφερόμαστε στο τρικ που μπορεί να την κάνει να δείχνει μεγαλύτερη. Ποιο είναι αυτό; Απαλλαχτείτε από οτιδήποτε περιττό καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στον πάγκο σας.

 

 

 

Πείτε «ναι» στα λουλούδια

Eίναι ένα στοιχείο που μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Ανανέωση, φρεσκάδα, ζωντάνια, καλή ενέργεια. Τα λουλούδια μπορούν να αλλάξουν όλο το σπίτι!