ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

7 πράγματα στο σπίτι στα οποία πρέπει να «επενδύσουμε» - Αξίζει να είναι ακριβά


Δεν υπάρχει πιο δημιουργική διαδικασία από το να διακοσμείς ένα σπίτι από το μηδέν.

Ενας άδειος χώρος, γίνεται σαν ένας καμβάς που χρωματίζεται. Το budget ίσως να είναι περιορισμένο.

Αξίζει, όμως, να «επενδύσουμε» σε αντικείμενα και γωνιές του σπιτιού. Απλά γιατί αυτά θα αναβαθμίσουν αμέσως την αξία του. Το σπίτι για να εκπέμψει κομψότητα, φινέτσα, καλό γούστο δεν θέλει πολλά – πολλά.

Ενας φορτωμένος χώρος δεν εντυπωσιάζει, απλά κουράζει. Το μάτι, την ψυχολογία μας, αυτούς που το βλέπουν. Λίγα και καλά, λοιπόν. Αυτό που χρειάζεται ένας χώρος για να δείξει πολυτελής είναι να έχει ακριβά συγκεκριμένα αντικείμενα. Σωστά μελετημένα. Που να δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης τους έχει αισθητική.

Ενα χαλί, ένα γραφείο, μια πολυθρόνα, οι κουρτίνες, το κρεβάτι είναι τα αντικείμενα που θέτουν τις βάσεις για ένα καλαίσθητο σπίτι. Κι αν με βιασύνη τα επιλέξουμε, αν δεν διαθέσουμε λίγα παραπάνω χρήματα γι'αυτά, η κακογουστιά βγάζει μάτι...

Ενας διακοσμητής εξηγεί πώς 7 συγκεκριμένα αντικείμενα μπορούν να αναβαθμίσουν την αξία του σπιτιού.

1) Ενα ακριβό γραφείο: Είναι ένας χώρος όπου περνάμε αρκετές ώρες όταν βρισκόμαστε σπίτι. Εκεί δουλεύουμε, εκεί μπορεί να πιούμε τον καφέ μας, εκεί διαβάζουμε. Αξίζει να επενδύσουμε σε αυτό το έπιπλο και να έχει άποψη. Το συγκεκριμένο έπιπλο έχει και αποθηκευτικό χώρο γι'αυτό και μου κόστισε κάτι παραπάνω.

 

 

 

2) Ενα κρεβάτι: Το κρεβάτι μου το έκανα ειδική παραγγελία. Και φυσικά με ενδιέφερε να εναρμονίζεται με την υπόλοιπη κρεβατοκάμαρα και να αποπνέει υψηλή αισθητική.

 

 

3) Κουρτίνες - Κουρτινόξυλο: Κι όμως! Αν δεν είναι τοποθετηθούν σωστά οι κουρτίνες αμέσως θα φανεί η προχειρότητα.

 

 

4) Ενα ιδιαίτερο έπιπλο: Πχ. τραπεζαρία.  Εψαχνα χρόνια για να βρω μια του γούστου μου. Θεωρώ ότι μπορεί να αλλάξει εντελώς έναν χώρο αυτό το έπιπλο.

 

 

5) Πολυθρόνες - Καρέκλες: Θα πρέπει να «διαθέσουμε» γι'αυτά. Ειδάλλως το φθηνό αποτέλεσμα θα φανεί.

 

 

 

 

6) Ταπετσαρία: Εγώ επένδυσα στην ταπετσαρία του παιδικού δωματίου. Το κρεβάτι μπορεί να μην είναι τόσο ακριβό, ωστόσο νομίζω ότι έχω κάνει την κατάλληλη επιλογή για τους τοίχους.

 

 

7) Χαλί: Επέλεξα ένα πολύ ακριβό περσικό χαλί, με άρωμα 30's. Ολος ο χώρος μεταμορφώθηκε.