Υπάρχουν δύο πράγματα που οι Ιταλοί κάνουν καλύτερα από όλους τους άλλους. Πρώτον τα ζυμαρικά, δεύτερον τη σάλτσα.
Και μπορεί σε όλο τον κόσμο τα ζυμαρικά, μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, ευφάνταστο ή μη (γιατί ναι σε κάποιους αρέσουν ακόμη και τα μακαρόνια με κέτσαπ) να αποτελούν αγαπημένο φαγητό και να νομίζουν όλοι ότι φτιάχνουν τις ωραιότερες μακαρονάδες στον κόσμο, ωστόσο τα μυστικά, κακά τα ψέματα, τα κρατούν οι Ιταλοί.
Ενα από τα μυστικά αυτά έχει να κάνει με τη σάλτσα. Και συγκεκριμένα με την ποσότητα της σάλτσας. Σε όλο τον κόσμο, πέρα από την Ιταλία, οι περισσότεροι, μέσα σε όλους και εμείς, αγαπάμε την πολύ σάλτσα. Και συνήθως καλύπτουμε τα ζυμαρικά μας στρώματα τυριού, κρέας ή όποια άλλη σως.