ALEXA CHUNG

Ρετρό αισθητική και μίνιμαλ γραμμές στη νέα συλλογή της Alexa Chung


«Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα έκανα collection με το όνομά μου. Είναι για μένα μια «ώριμη» στιγμή, έχω την πλήρη ευθύνη. Η ανταμοιβή είναι μεγαλύτερη. Είμαι υπερήφανη». 

Τα λόγια της Alexa Chung για την προσωπική της συλλογή που έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγους μήνες δείχνουν ότι η σχεδιάστρια είναι στη πιο δημιουργική της στιγμή.

Mε επιρροές από την δεκαετία του 70’, έντονα patterns, girly στοιχεία και χαλαρές γραμμές, η Alexa Chung μας μύησε σε ένα στιλιστικό κόσμο, ολότελα δικό της, απόλυτα αυτόνομο.

Η Αlexa Chung επέστρεψε με νέα συλλογή και αυτό από μόνο του είναι μια καλή είδηση για τη νέα σεζόν στη βιομηχανία της μόδας. 

Μια συλλογή που μας δίνει τροφή για στιλιστικούς πειραματισμούς.

Τo concept και η αισθητική που διατρέχουν τη συλλογή της για τη νέα σεζόν χαρακτηρίζονται από την Alexa Chung ως «στιγμή της καταστροφής, η στιγμή που κάτι άσχημο συμβαίνει, σε slow motion, η στιγμή που πρέπει να εντείνεις τις αισθήσεις σου». 

Τuxedo blazers και pin-stripped πουκάμισα, το ροζ στην πιο νοσταλγική του διάσταση, μικρές πινελιές φλογερού κόκκινου, το μαύρο σαν ένας μυστηριώδης καμβάς που δεν περιμένει χρώμα, επιρροές -και πάλι από τα 70s-, σιωπηλή θηλυκότητα, ρομαντισμός με βαθιά εσωτερικότητα. Μινιμαλισμός.

Τα ρούχα που λανσάρει είναι ένα συνονθύλευμα των διαφορετικών στιλ που πρεσβεύει. 

«Είναι κολακευτικό να ακούω ότι πολλοί ντύνονται όπως εγώ και θέλουν να ντύνονται όπως εγώ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι φίλοι μου έχουν υπέροχο προσωπικό στιλ και δεν νιώθω ότι διαφέρω από αυτούς» δηλώνει η ίδια.

Η Alexa Chung σε μια ώριμη στιγμή έμπνευσης.