GUCCI F/W 2019

Καθηλωτικός Gucci και Αlessandro Michele: Mάσκες, επιγονατίδες, περιλαίμια με καρφιά στο runway


Ο οίκος Gucci είναι γνωστός για το τολμηρό, πολλές φορές σοκαριστικό ύφος του.

Ειδικά όταν πρόκειται για το runway -από τότε που ανέλαβε ο Αlessandro Michele- δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα καθηλωτικό θέαμα. Κάθε show κόβει την ανάσα.

Το ίδιο συνέβη και σήμερα Τετάρτη, στην δεύτερη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου στο show για το φθινόπωρο/χειμώνα 2019-2020.

Τα μοντέλα περπάτησαν φορώντας κομμάτια στο signature στιλ του οίκου με 70s στοιχεία να συνδυάζονται με preppy λεπτομέρειες, όπως δαντέλες και κολαριστοί γιακάδες, δαντελένια καλσόν με χρώμα και μεταλλικές λάμψεις στα φορέματα. Τα μοντέλα μετέφεραν τους θεατές σε ένα σκοτεινό σύμπαν με απόκοσμες μάσκες χωρίς πρόσωπα, headpieces με τεράστια καρφιά και κομμάτια χρυσού.

Blazers και πανωφόρια γίνονται φέτος πιο αρρενωπά και οι ώμοι oversized και τετράγωνοι σε structured σιλουέτες. Το αρσενικό στοιχείο βρίσκει την ισορροπία μέσα από πολυτελή και αστραφτερά θηλυκά γοβάκια. Η αναφορά στα δύο φύλα ήταν έντονη ήδη από την πρόσκληση στο show όταν ο Αlessandro Michele έστειλε στους καλεσμένους την μάσκα του Ερμαφρόδιτου της Ελληνικής μυθολογίας.

Την ατμοσφαίρα συμπλήρωνε η κατανυκτική μελωδία και στην συνέχεια, ήχοι θηρίων.