STELLA MCCARTNEY

Sustainable cool: Η Stella McCartney παρουσίασε την πιο οικολογική συλλογή της μέχρι τώρα


H πρωτοπόρος της ηθικής μόδας υμνεί τη σύγχρονη θηλυκότητα που συμβαδίζει με την εποχή της.

Εκτός από την καθιέρωσή της ως μία από τις πιο cool και εμπνευσμένες σχεδιάστριες, η Stella McCartney έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την οικολογική μόδα- και το έκανε πρώτη απ’ όλους, όταν ακόμη ο όρος έμοιαζε με μακρινό, φουτουριστικό σενάριο.

Τώρα, πιο relevant και επίκαιρη από ποτέ, η ΜcCartney «προλόγισε» το show της με μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την βουλιμικής υφής κατανάλωση του fast fashion και έθεσε ζητήματα για το ρόλο της μόδας που τώρα είναι πιο φλέγοντα από ποτέ.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, η ίδια παρουσίασε την πιο «ηθική» μέχρι τώρα συλλογή της, με πάνω από το 75% των υλικών που χρησιμοποίησε να είναι eco-friendly. Κατά τα άλλα, έμεινε πιστή στη signature εικόνα της σύγχρονης γυναίκας με μίνιμαλ κοστούμια (με συνδυασμό δύο χρωμάτων), παντελόνια και φορέματα σε loose γραμμές, πανωφόρια με σούρες και πρακτικές ζώνες-κορδόνια, εύκολα τζιν και παιχνιδιάρικα μανίκια με κρόσια σαν φύλλα.

Ένα ενδιαφέρον μοτίβο στα looks ήταν τα κοψίματα σε κυκλική μορφή -σύμβολο που παραπέμπει τόσο στην ανακύκλωση όσο και στη θηλυκότητα. Η φυσική παλέτα υπογράμμιζε ιδανικά το μήνυμά της.

Go Stella!

Δείτε το βίντεο από το 32ο λεπτό και μετά.