H εντυπωσιακή μέθοδος του eco-printing

Prints με αληθινά λουλούδια: Πώς φτιάχτηκαν τα αιθέρια φορέματα στο show του οίκου Dior


Η ανοιξιάτικη συλλογή της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο Dior ήταν ένας φόρος τιμής στην αδερφή του θρυλικού σχεδιαστή, που ήταν κηπουρός. 

Χρησιμοποιώντας την ως ιδανική σύμπτωση για να συνδέσει το θέμα της συλλογής με την «πράσινη» στροφή του κόσμου της μόδας συλλήβδην, η Chiuri παρουσίασε υπέροχα φορέματα με οικολογικό ύφος και μέθοδο κατασκευής. Κάθε ένα από τα ρούχα φτιάχνεται στο χέρι, με ειδική επεξεργασία eco-printing. 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του οίκου, μια έμπειρη τεχνίτρια του οίκου παρουσιάζει καρέ καρέ τη διαδικασία της συλλογής λουλουδιών και του «βρασμού» τους, αφού τα έχει πρώτα τυλίξει σε ένα ειδικό κομμάτι υφάσματος που απορροφά το χρώμα τους. 

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ολόλευκο ύφασμα έχει πλέον το δικό του print από το αποτύπωμα των λουλουδιών δίνοντας την εντύπωση ότι το ίδιο το ρούχο έχει ανθίσει. 

Η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε στα αιθέρια, ρομαντικά φορέματα και τα τοπ από ημιδιάφανο ύφασμα, συνθέτοντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές συλλογές της σχεδιάστριας.

Επιπλέον, το βίντεο ρίχνει φως στις εξειδικευμένες γνώσεις των ανθρώπων που κατασκευάζουν τα ρούχα υψηλής ραπτικής, δικαιολογώντας την υψηλή τιμή τους.