Shutterstock
Shutterstock
ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Αγαπητοί γονείς, λυπούμαστε που το λέμε, αλλά τα εστιατόρια μισούν να τους ζητάτε αυτή τη χάρη


Εχετε κανονίσει να πάτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο και θέλετε να πάρετε μαζί τα παιδιά σας. Το σκηνικό είναι γνωστό.  

Τα παιδιά τρώνε και έπειτα από λίγο έχουν βαρεθεί και θέλουν να σηκωθούν, να παίξουν, να γελάσουν και γενικώς να μην καθίσουν στο τραπέζι μαζί σας.

Κάθε φορά που θέλετε να δειπνήσετε με τα παιδιά, λοιπόν, βρίσκεστε στο ίδιο δίλημμα: «Πού να πάμε για φαγητό με τα παιδιά χωρίς αυτά να βαρεθούν;».

Εμείς σε αυτό το άρθρο δεν θα εστιάσουμε σε αυτό το θέμα, αλλά σε ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί σχεδόν όλους τους γονείς. 

Τι να φάει το παιδί μου; Τι να επιλέξω από τον κατάλογο; Σίγουρα όλοι οι γονείς έχουμε προβληματιστεί κάποια στιγμή για το φαγητό που θα επιλέξουμε για το παιδί μας σε ένα εστιατόριο.

Και ειδικά αν το παιδί τρώει μόνο συγκεκριμένα φαγητά (που συνήθως έτσι κάνουν τα περισσότερα) τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο. 

Τι κάνουμε λοιπόν; Συνήθως ζητούμε από τον σερβιτόρο να μας φτιάξει ένα φαγητό που δεν είναι στον κατάλογο. Το πιάτο αυτό σίγουρα θα αρέσει στο παιδί μας και επομένως θα το φάει.

Αλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο μας. Να φάει ώστε να μην πάμε στο σπίτι και αρχίζει να γκρινιάζει επειδή πεινάει. 

Σύμφωνα με έρευνες, το να παραγγέλνετε ένα πιάτο που δεν υπάρχει στον κατάλογο του εστιατορίου είναι ό,τι χειρότερο για τη κουζίνα του. 

Το να ζητάτε ένα φαγητό που είναι σύμφωνα με τα γούστα του παιδιού σας δυσκολεύει πολύ τη δουλειά των ανθρώπων που βρίσκονται στη κουζίνα του εστιατορίου. 

Γιατί πολύ απλά αυτό το φαγητό που ζητάτε δεν είναι στον κατάλογο και αν το εστιατόριο έχει κόσμο, τότε είναι ένας ολόκληρος μπελάς για να σας το ετοιμάσει. 

Γι΄ αυτό το καλύτερο είναι την επόμενη φορά να πάτε σε ένα εστιατόριο που απευθύνεται σε παιδιά και έχουν υγιεινό παιδικό μενού, που να περιλαμβάνει μικρότερα μεγέθη μερίδας και τα γεύματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν άφθονη τροφή για τους μικρούς καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνεις όταν πας να φας σε ένα εστιατόριο

Εργαζόμενοι σε εστιατόρια αποκαλύπτουν τι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ από ένα μενού

Τα απίστευτα κόλπα που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια για να δελεάσουν τους πελάτες