Βρίσκονται καθημερινά σε εγρήγορση για να σε εξυπηρετήσουν και να μείνεις ευχαριστημένη με το σέρβις τους.
Το επάγγελμα του σερβιτόρου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι όμως γνώριμο σε πολλούς καθώς είναι ίσως το μόνο επάγγελμα που έχουν δοκιμάσει σχεδόν όλοι.
Είτε για χαρτζιλίκι ενώ είσαι φοιτητής, είτε για κανονική δουλειά σε περιόδους ανεργίας, σίγουρα έχεις περάσει από αυτό το πόστο με έναν δίσκο στο χέρι.
Θέλει δεξιότητες επικοινωνίας και οργανωτικότητας, αντανακλαστικά για την σωστή διαχείριση όλων των απρόοπτων που μπορεί να συμβούν, τρόπους καλής συμπεριφοράς, αποτελεσματικότητα και υπομονή. Το σέρβις σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ είναι μια δουλειά απαιτητική.
Ο σερβιτόρος έρχεται συχνά αντιμέτωπος με ανθρώπους θυμωμένους, αδιάφορους και προσβλητικούς. Ανθρώπους που είναι πολύ απαιτητικοί και πολλές φορές χωρίς λόγο αγενείς.
Το πώς όμως φερόμαστε σε έναν σερβιτόρο λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας. Αν είμαστε αγενείς και υπεροπτικοί δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα μας που δεν είναι υπέρ μας.
Η στερεότυπη φράση «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» μπορεί να έχει αποτυπωθεί στη συνείδησή μας, ωστόσο έχουμε σκεφτεί ποτέ αν η συμπεριφορά μας απέναντι στο προσωπικό του χώρου που επιλέγουμε για να φάμε ή να διασκεδάσουμε είναι η σωστή;