Γυμνάστε το εσωτερικό των μηρών σας χρησιμοποιώντας μόνο μία... πετσέτα! | 0 bovary.gr
Γυμνάστε το εσωτερικό των μηρών σας χρησιμοποιώντας μόνο μία... πετσέτα! | 0 bovary.gr
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ

Γυμνάστε το εσωτερικό των μηρών σας χρησιμοποιώντας μόνο μία... πετσέτα!


Έχουμε ακούσει -και έχουμε κάνει- ασκήσεις γυμναστικής με βαράκια, με μπάλα γυμναστικής, σκοινιά, σε στρώμα, όμως πρώτη φορά βλέπουμε να χρησιμοποιείται ως μοναδικό και απαραίτητο βοήθημα μία... πετσέτα!

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα σημεία του σώματος που όσο και να προσπαθήσουμε θα δούμε εμφανές αποτέλεσμα μετά από πολλές απόπειρες εκγύμνασης. Και ένα από αυτά είναι το εσωτερικό των μηρών, το οποίο μπορεί να συνεχίζει να μας απογοητεύει όσος καιρός κι αν περάσει.

Η γυμνάστρια Τσέλσι Στρέφεντερ παρουσίασε μία πολύ απλή τεχνική ενδυνάμωσης του εσωτερικού των μηρών, η οποία δεν θα σας αναγκάσει ούτε να βρίσκεστε στο πάτωμα αλλά ούτε και να επιβαρύνετε την πλάτη σας αφού όλες οι κινήσεις απαιτούν να βρίσκεστε σε όρθια θέση. Αντί λοιπόν να ανησυχείτε πως ποτέ δεν θα καταφέρετε να δείτε το πόδι σας γυμνασμένο και γραμμωμένο, μπορείτε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας -και στους μηρούς σας- πως θα αφιερώνετε 20 λεπτά, το πολύ, από τον χρόνο σας αποκλειστικά για αυτούς!   Επαναλάβετε τις ασκήσεις 10 φορές στο κάθε πόδι και είστε έτοιμες! Για καλύτερα αποτελέσματα εντάξτε την άσκηση στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα 2-3 φορές.

Shutterstock / ΑΣΚΗΣΗ 3
Shutterstock / ΑΣΚΗΣΗ 3

1. Απλώστε μία μικρή πετσέτα στο πάτωμα και τοποθετήστε πάνω της το δεξί σας πόδι ενώ είστε σε όρθια θέση. Σύρετε το δεξί σας πόδι μακριά από το κέντρο του σώματός σας προς τα δεξιά και στη συνέχεια ασκήστε δύναμη με το εσωτερικό των μηρών ώστε να το επαναφέρετε στην αρχική του θέση. Το αριστερό σας πόδι πρέπει να εξακολουθήσει να είναι τεντωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Όσο πιο πολύ απομακρύνετε το πόδι σας τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το επαναφέρετε, οπότε ξεκινήστε με μικρότερα ανοίγματα και σταδιακά αυξήστε την απόσταση. Οι γοφοί σας πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας, χωρίς να λυγίζετε τον κορμό σας και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε δύναμη μόνο από το εσωτερικό των μηρών και όχι από το υπόλοιπο σώμα σας. Μόλις ολοκληρώσετε την άσκηση, αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε τη διαδικασία. 

2. Αυτή η άσκηση βοηθάει στην ταυτόχρονη εκγύμναση του εσωτερικού των μηρών και των τρικέφαλων. Σταθείτε όρθιες με το δεξί σας πόδι πάνω στην πετσέτα όπως ακριβώς ξεκινήσατε την πρώτη άσκηση. Λυγίστε τα γόνατά σας ακριβώς όπως όταν κάνετε καθίσματα και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος της μέσης, με τον κορμό να παίρνει κλίση προς τα εμπρός ώστε να προστατέψετε την πλάτη σας. Σύρετε σταδιακά το δεξί σας πόδι προς τα δεξιά, διατηρώντας σταθερό το αριστερό. Επαναφέρετε το δεξί σας πόδι στην αρχική του θέση χρησιμοποιώντας τη δύναμη του εσωτερικού των μηρών σας, με τα γόνατά σας να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με τους αστραγάλους. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

3. Κάντε ένα ανοιχτό κάθισμα με τα πόδια σας να κοιτούν προς τα έξω και ακουμπήστε τις παλάμες σας στη μέση σας. Τοποθετήστε την πετσέτα κάτω από το δεξί σας πόδι. Ισιώστε τα πόδια σας σταδιακά και σύρετε τη δεξιά σας φτέρνα μπροστά από την αριστερή με ελαφριά κλίση, διατηρώντας ενωμένο το εσωτερικό των μηρών σας. Επιστρέφοντας στην πρώτη θέση, βεβαιωθείτε πως τα γόνατά σας βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους σας. Επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό σας πόδι.

Φωτογραφίες: Shutterstock