Vimeo
Vimeo
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Le Clitoris -Ενα έξυπνο animation σου μαθαίνει τα πάντα για το όργανο στο οποίο δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία


Την έχεις επάνω σου, μα γνωρίζεις ελάχιστα για εκείνη. Μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της ζωής σου, όπως μεγαλώνεις κι εσύ. Ειναι τόσο ευαίσθητη όσο κι εσύ, αφού περιέχει 8.000 ευαίσθητες νευρικές απολήξεις!

Η κλειτορίδα είναι ένα σημαντικό σημείο της ανατομίας των γεννητικών οργάνων κάθε γυναίκας, όμως δυστυχώς, ελάχιστες είναι εκείνες που γνωρίζουν τι πραγματικά εστί αυτό το κομμάτι τους.

Με σκοπό να «σπάσει» ο πάγος ανάμεσα σας, η Καναδή σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Lori Malépart-Traversy, δημιούργησε ένα animation με εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα, μέσα από το οποίο εξηγεί την διαδρομή της κλειτορίδας στην ανθρώπινη ιστορία από την Αρχαία Ελλάδα που τη συνέδεαν με τη γονιμότητα, μέχρι τον Μεσαίωνα και τις αρχές του 19ου αιώνα, όπου απέκτησε τη φήμη ενός «άχρηστου οργάνου» το οποίο συνδεόταν με την υστερία.

Το συγκεκριμένο βίντεο μικρού μήκους φέρει τον τίτλο «Le Clitoris».

Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται και περιγράφεται με χαριτωμένο τρόπο ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του μέρους του γυναικείου σώματος που έχει παρεξηγηθεί αρκετές φορές, αλλά και τα χαρακτηριστικά του.

Ακόμη, κανείς μπορεί να μάθει ποιος είναι ο γιατρός που την ανακάλυψε, αλλά και αυτό που είπε ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο μεγαλύτερος εχθρός της, ότι δηλαδή ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες στην ωριμότητά τους είναι «πιο φυσιολογικό» να βιώνουν τον οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης.

Το animation της Lori Malépart-Traversy έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Festival Vues d’en face 2017 και τον τίτλο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Chicago Feminist Film Festival 2017.

Δείτε το χαριτωμένο βίντεο: