Ολοι γνωρίζουν πως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό μας.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλές πηγές ινών, καλίου, μαγνησίου, αντιοξειδωτικών και φαινολικών, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Παράλληλα, βελτιώνουν την υγεία και την ποικιλία των καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι επίσης λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι μέχρι σήμερα έρευνες προτείνουν ότι η ιδανική πρόσληψη φρούτων είναι 300 γραμμάρια ημερησίως (περίπου δύο μικρά μήλα), ενώ των λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων) 400 γραμμάρια ημερησίως.