Μουσακάς
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μουσακάς στο πήλινο χωρίς μπεσαμέλ -Διαφορετικός και ελαφρύς, γίνεται μούρλια


Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, βόλτες στα σοκάκια, βουτιές στη θάλασσα και καλό φαγητό.

Το φαγητό, κατά τους ζεστούς, θερινούς μήνες, θέλουμε να είναι ελαφρύ αλλά και γευστικό.

Ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά πιάτα είναι αναμφισβήτητα ο μουσακάς. Αυτό το πεντανόστιμο πιάτο με μελιτζάνα, κιμά και τυρί.

Τον απολαμβάνουμε στο σπίτι ή στην ταβέρνα μετά το μπάνιο, από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς μας.

Τι πιο λαχταριστό για το καλοκαίρι; Ένας μουσακάς είναι ό,τι πρέπει.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μουσακά στο πήλινο χωρίς, όμως, μπεσαμέλ. Είναι διαφορετικός, πιο ελαφρύς και γίνεται μούρλια.

Είναι απλή συνταγή και γίνεται εύκολα και γρήγορα. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 5 πατάτες
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 ml σάλτσα ντομάτας
  • 150 ml νερό
  • Ρίγανη-Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μπούκοβο-Πάπρικα
  • Κίτρινο τυρί
  • Κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες.
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αρκετό αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
  • Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε, όπως και τις πατάτες.
  • Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο, πάπρικα, το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
  • Σε ταψί ή πήλινα κάνουμε μία στρώση από πατάτες, από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες.
  • Σκεπάζουμε με τον ζεστό κιμά, καλύπτουμε με πατάτες και απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
  • Πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200C μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.

Καλή απόλαυση! 

Η συνταγή είναι από το foodaholics.gr





SHARE