«Ωραία βυζιά έχεις»: Γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε | 0 bovary.gr
«Ωραία βυζιά έχεις»: Γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε | 0 bovary.gr
23|11|2017 11:18
SHARE
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

«Ωραία βυζιά έχεις»: Γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε


Και μόνο η ιδέα ότι κάποιος προσπαθεί να σε προσεγγίσει σεξουαλικά, παρά τη θέλησή σου και χωρίς να είσαι σε θέση να αμυνθείς, είναι αρκετά τρομοκρατική από μόνη της. Και αυτή η γυναίκα κατέγραψε τη στιγμή που το έζησε στο δρόμο. 

Μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρεχόληση από το μισό σχεδόν Χόλιγουντ, είναι σαν να άνοιξε ένας σφιχτά δεμένος ασκός του Αιόλου και ο αριθμός των γυναικών που, πλέον, μιλούν ανοιχτά για αντίστοιχα ενοχλητικές περιπτώσεις όλο και αυξάνεται. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα και αυτής της δημοσιογράφου η οποία μαγνητοσκόπησε κανονικά κάποιον που της έκανε σεξιστικά σχόλια στο δρόμο την ώρα που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, μια γυναίκα από το Kallangur της Αυστραλίας τράβηξε με το κινητό της τη στιγμή που δέχεται ανάρμοστα σχόλια από έναν περαστικό. 

Εχοντας την κάμερα του κινητού της ανοιχτή, κάνει την πρωινή της βόλτα, μέχρι που ένας άντρας, που περνάει δίπλα της, πάνω στο ποδήλατό του, της κάνει ένα ανάρμοστο σχόλιο για ένα σημείο του σώματός της. 

«Ωραία βυζιά έχεις», της λέει κοιτώντας την πίσω από τα γυαλιά ηλίου του.

 

 

Η γυναίκα τον ρωτάει «τι είπες;» και εκείνος επαναλαμβάνει το σχόλιο ανενόχλητος και με το ίδιο θράσος. 

Φανερά εκνευρισμένη, τού λέει ότι μόλις έβγαλε βίντεο ο,τι της είπε. Εκείνος, από την άλλη, φανερά αδιάφορος για αυτό που μόλις του είπε, προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα αντί να απολογηθεί. «Πώς είσαι; Καλά; Ο συζυγός σου είναι αυτός εκεί στη γωνία, έτσι δεν είναι;», τη ρωτάει. Εκείνη, απαυδισμένη από τη στάση του άντρα που δε φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί του» επαναλαμβάνει ότι τον έχει μαγνητοσκοπήσει.  

«Μόλις σε έβγαλα βίντεο ηλίθιε!», του λέει μόνο και μόνο για να πάρει σαν απάντηση ένα ξερό «Α συγγνώμη». Υστερα από αυτό, καθώς απομακρύνεται, τον απειλεί ότι θα τον καταγγείλει, όπως και έκανε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς της, ελπίζοντας ότι θα εισακουστεί.  

Δείτε επίσης: 4 σοκαριστικά σποτάκια για τη σεξουαλική παρενόχληση στην Ελλάδα.

Το θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης πρόκειται για μια γυναίκα μέσης ηλικίας, μητέρα δύο παιδιών, περιέγραψε το περιστατικό ως «την πιο τρομακτική συνάντηση που είχε στη ζωή της». 

«Ετρεμα», δήλωσε στη Daily Mail Αυστραλίας. «Δεν μπορούσα να μιλήσω κανονικά και όπως θα έπρεπε. Μπορείτε να το ακούσετε και στη φωνή μου ότι ήμουν ταραγμένη. Είχα φοβηθεί», συμπλήρωσε. 

«Το χειρότερο είναι πως επρόκειτο για σχεδόν ηλικιωμένο τον οποίο όταν τον βλέπεις πιστεύεις ότι δε θα φερθεί όπως ένα δωδεκάχρονο που θα μπορούσε να ξεστομίσει κάτι τόσο ανόητο», πρόσθεσε. 

Ο σύζυγος της γυναίκας πάντως, ανέφερε το περιστατικό στο Facebook του ώστε να ενημερώσει τη γειτονιά και την περιοχή για τον συγκεκριμένο άντρα γράφοντας τα εξής:

«Αυτό το τέρας ενοχλεί τη γυναίκα μου εδώ και μήνες, κάνοντας της ανάρμοστα σεξιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της πρωινής βόλτας που κάνει για εξάσκηση. Τελικά, κατάφερε να τον μαγνητοσκοπήσει...Αν άλλες γυναίκες έχετε πρόβλημα με αυτόν τον ανώμαλο άντρα, πηγαίνετε στην αστυνομία και αναφέρετε το. Παρακαλώ μην κάνετε απειλές ή προσπαθήσετε να τον προσεγγίσετε. Θέλουμε απλώς να τον κάνουμε να σταματήσει».