Μάρα Μυλωνοπούλου: Η γυναίκα που έντυσε τα πιο γνωστά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης μιλάει στην BOVARY για όλα  | 0 bovary.gr
Μάρα Μυλωνοπούλου: Η γυναίκα που έντυσε τα πιο γνωστά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης μιλάει στην BOVARY για όλα | 0 bovary.gr
ΜΑΡΑ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μάρα Μυλωνοπούλου: Η γυναίκα που έντυσε τα πιο γνωστά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης


Το ραντεβού μας δόθηκε στο ατελιέ της. Εκεί που η φαντασία και το μεράκι συναντούν την δημιουργία, γίνονται ένα και σε εμπνέουν και σένα.

Όταν έχεις διανύσει πολλά χιλιόμετρα καριέρας και το όνομά σου φιγουράρει σε μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, τότε κάτι έχεις κάνει πολύ καλά στη ζωή σου. Η ενδυματολόγος και σχεδιάστρια κοσμημάτων, Μάρα Μυλωνοπούλου μίλησε στην BOVARY για μια ζωή σαν παραμύθι που όμως έγραψε μόνη της. Από μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί της θα προλάβεις να κρατήσεις πολλά.  Ένα είναι το μόνο σίγουρο: ότι οι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι είναι αυτόφωτοι.

Η Μάρα Μυλωνοπούλου μοιάζει να ήταν «προορισμένη» να ακολουθήσει τον δρόμο της μόδας. Η παιδική της ηλικία ήταν γεμάτη χρώματα, σχήματα και υφάσματα. Βέρα Αθηναία, μεγάλωσε σε ένα αστικό περιβάλλον, με πατέρα έμπορο. Ο δρόμος της δημιουργίας που ακολούθησε πήγαινε κόντρα στα πρότυπα της οικογένειάς της: «Τα καλλιτεχνικά είναι χόμπι».  Εκείνη απεδείχθη ότι ήξερε καλύτερα που βρισκόταν το μέλλον της και ποιο δρόμο έπρεπε να διαλέξει. Με ένα βιβλίο και ένα περιοδικό μόδας στο χέρι, πιστοί σύμμαχοί  της στα όνειρά της, πήρε το πτυχίο της στο μάρκετινγκ αλλά αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ επαγγελματική ενασχόληση. Το ραντεβού με την επιτυχία είχε δοθεί για αλλού.

«Σπούδασα στην Αμερική γιατί όλη αυτή η πολυπολυτισμικότητα και η πολυσυλλεκτικότητά της θα με έκανε να διαμορφώσω άποψη γι’αυτό δεν πήγα σε ευρωπαϊκή χώρα. Πηγαίνοντας εκεί έμαθα ότι δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός σου με την κακή έννοια. Έλα σε ισορροπία με τον εαυτό σου, επικεντρώσου σε σένα και έχε κοινωνική συνείδηση. Δεν μου αρέσει να κρίνω επιλογές ανθρώπων γιατί δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις σε συγκεκριμένες συνθήκες. Εκεί ανέπτυξα μια «ανδρική σκέψη», πρακτική και αφαιρετική. Έγινα δημιουργική και είδα πράγματα που δεν υπήρχαν τότε στην Ελλάδα. Είναι μαγικός ο χώρος του design και της μόδας, είναι μαγικός, ένα παραμύθι. Απέκτησα βαθιές γνώσεις που δεν μου τις δίδαξε κανένας. Ξέρω να ράβω πατρόν χωρίς να μου το έχει δείξει κανένας. Όλα ήταν έμφυτα».

Το «τίποτα δεν γίνεται τυχαία» σε αυτή τη ζωή, επιβεβαιώνεται και εδώ: μια συγκυρία την οδηγεί στο κατώφλι της ιδιωτικής τηλεόρασης, στον ΑΝΤ1. Εκεί εργάζεται ως ενδυματολόγος. Το όνειρο κάπου εκεί ξεκινά και σηματοδοτείται μια μεγάλη καριέρα στο χώρο της τηλεόρασης. Κοστούμια για μεγάλες τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες περνούν από τα χέρια της, γίνεται η «νεράιδα» που ντύνει μαγικά τα πιο γνωστά πρόσωπα του θεάτρου και της τηλεόρασης.  Το 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ελληνική έκδοση του διεθνούς γυναικείου περιοδικού μόδας  L’ Officiel ,ως Fashion Advertising Manager. Εκεί έχει την ευκαίρια να γνωρίσει μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες του χώρου της μόδας. Στη συνέχεια υπήρξε Σύμβουλος Media και Διαφήμισης  σε γνωστές ελληνικές εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις ρούχων.

Τι είναι πολυτέλεια για εκείνη;

«Η πολυτέλεια είναι προσωπική άποψη του καθενός μας. Πολυτέλεια μπορεί να είναι το learjet για κάποιον, πολυτέλεια για μένα είναι να φοράω ένα φόρεμα που κάνει δέκα ευρώ και το έχω συνδυάσει με τις ακριβές γόβες μου. Κι αν δεν επιλέξω μεγάλο σχεδιαστή, τις χειροποίητες γόβες μου». 

Το πάθος της για τη δημιουργία και η μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μόδας, την οδήγησαν σε ένα προσωπικό επαγγελματικό άλμα.  Την ενασχόλησή της με το κόσμημα.  Η υλοποίηση του εγχειρήματος άρχισε τον Ιανουάριο του 2014.

«Δεν μου αρέσει να φτιάχνω κόσμημα από μέταλλο. Μου αρέσει να δημιουργώ με διαφορετικά υλικά και αυτό που τελικά θα φτιάξω θέλω να είναι φορέσιμο και διαφορετικό. Να έχει ύφος και στυλ. Μια συλλογή δεν μοιάζει με την άλλη. Παρουσιάζω κάτι διαφορετικό κάθε φορά και αυτό είναι πρόβλημα για τους άλλους στην Ελλάδα γιατί δεν μπορούν να με κατατάξουν κάπου».

Η νέα σειρά κοσμημάτων για την σεζόν Φθινόπωρο Χειμώνας 2016-2017, είναι πλέον εδώ για δώσει το touch της «νέας»πολυτέλειας στην γυναικεία εμφάνιση. Πηγή έμπνευσης της κολεξιόν η Μόσχα όπου η σχεδιάστρια ταξίδεψε πρόσφατα. Η παγωμένη μητρόπολη την παρέσυρε να επιλέξει τη διαφάνεια και την ψυχρότητα του κρύσταλλου και την πολυτέλεια της γούνας, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει επάνω στα κοσμήματα.

H συλλογή FROZEN LUXURY παρά το γεγονός ότι δεν ξεφεύγει από το ανήσυχο και αντιφατικό πνεύμα της σχεδιάστριας, που κάνει τα κοσμήματα της τόσο ξεχωριστά, παρουσιάζει κάτι εντελώς καινούργιο. Χρωματικά στην παλέτα κυριαρχεί το Shark Grey, καθώς ο κυρίαρχος λίθος για αυτή τη σεζόν είναι ο αιματίτης, από τον πιο σκούρο του τόνο μέχρι το λαμπερό ρόδιο, το «σκοτωμένο»  ροζ Dusty Cedar, το φωτεινό σμαραγδί Lush Meadow, το έντονο μουσταρδί Spicy Mustard, το κεραμιδί Potters Clay και το μωβ της πασχαλιάς το Bodacious, όλα συνδυασμένα έτσι, ώστε να δίνουν φως στα χειμερινά outfits.

Τα υλικά είναι δεμένα μεταξύ τους με τρόπο πρωτοποριακό, όπως κρύσταλλο μουράνο σε πλήρη αρμονία με ακρυλικό, μεγάλοι ακανόνιστοι ημιπολύτιμοι λίθοι σε druzy αλλά και γυαλιστερή μορφή διακοσμημένοι με Swarovski, «σκληρά» μοτίφ όπως το φυσικό δόντι καρχαρία, κόκαλο μαζί με δέρμα φιδιού, μαργαριτάρια με διάτρητο σκούρο μέταλλο και γούνα και φυσικά παρόντες τα γνωστά “out of the box” κουμπώματα της σχεδιάστριας που δένουν με δερμάτινα κορδόνια στο πίσω μέρος του λαιμού και του καρπού, να παρουσιάζονται τώρα και στη νεότερη έκδοση τους, δένοντας στο αριστερό πλάι του λαιμού.  

To φετινό highlight της συλλογής, οι επίσης χειροποίητοι, oversized φάκελοι από πύθωνα διακοσμημένοι με στοιχεία από την συλλογή διαμορφώνουν ένα πολυτελές sequel. Η συλλογή CITY LIGHTS είναι σχεδιασμένη για γυναίκες που ζουν κάτω από τους τρελούς ρυθμούς της πόλης αλλά θέλουν να είναι στιλάτες σε κάθε στιγμή της απαιτητικής ημέρας τους. Η συλλογή ΧΜΑS FLASH, άκρως εορταστική έχει άρωμα Hollywood. Βελούδο, κρύσταλλα, πέρλες, γαλλική δαντέλα, γούνα σε συνδυασμούς που κάνουν την γυναίκα ακαταμάχητη.

Μιλώντας για το ντύσιμο…

«Το ντύσιμο έχει να κάνει με την συμπεριφορά. Να συμβαδίζει το μέσα σου με το έξω σου. Τον τρόπο που δρας στη ζωή σου, τις ανατροπές σου, τα κατορθώματά σου, τις επιλογές σου, τα πάθη σου, τις αδυναμίες σου. Στην εποχή μας οφείλουμε να είμαστε προσαρμοσμένοι στην πραγματικότητα. Να κάνουμε παραδοχές να μην ζούμε στο ιδεατό. Το χειρότερο και από το κακόγουστο είναι η έλλειψη προσωπικού στιλ. Ας κάνουμε την παραδοχή του τι είμαστε, όχι του τι θα θέλαμε να είμαστε».

Οι άνθρωποι που θαυμάζει, που την εμπνέουν…

«Είναι οι άνθρωποι που τσαλακώνουν τον εαυτό τους, που έχουν ισορροπία μυαλού και ψυχής. Λατρεύω τις μεγάλες κυρίες του Χόλιγουντ. Την Audrey Hepburn, που ακόμα και στις τελευταίες στιγμές της ζωής της κυκλοφορούσε με ένα απλό παντελόνι και ένα σινιόν, χωρίς bodyguard. Θαυμάζω την γυναίκα που θα αφήσει τα μαλλιά της λευκά, από άποψη. Που δεν έχει επιτηδευμένο στιλ».

Αντί επιλόγου:

«Δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμη που έχουμε, τη δύναμη της επιλογής. Το ζητούμενο είναι να ορθώσεις το ανάστημά σου, να κάνεις τις επιλογές σου και να τις υποστηρίξεις no matter what έχοντας συνυπολογίσει τις συνέπειες».