shutterstock
shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα από τον Ακη Πετρετζίκη

Ταραμοσαλάτα: μια γεύση άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα.

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν θέλει πολλά για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας. Οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους και κάθε σαρακοστιανό έδεσμα έχει το δικό του ρόλο στο τραπέζι μας. Είναι ωραίο να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρόνο προετοιμασίας των πιάτων που θα ετοιμάσουμε ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε και την φύση που μας περιμένει.

Η ταμαμοσαλάτα είναι ένα από τα εδέσματα που τιμάμε αυτή τη μέρα. Είτε «λευκή», είτε «κόκκινη», μπορείτε να την φτιάξετε μόνες σας, ακολουθώντας συμβουλές για σίγουρη επιτυχία. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη δική του εκδοχή και εγγυάται νοστιμιά!

Υλικά: 

Για την ταραμοσαλάτα

  • 300 γρ. ψωμί χωρίς κόρα (600 γρ. μουλιασμένο και στραγγισμένο)
  • 1,2 λίτρα νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ταραμάς λευκός