ΓΡΑΦΕΙΟ

Πώς να δημιουργήσεις χώρο για το γραφείο σου σε ένα μικρό σαλόνι -6 τρόποι για να μοιάζει όμορφο και cozy


Το γραφείο είναι must σε ένα σπίτι.

Είτε δουλεύεις από το σπίτι είτε όχι, ο χώρος του γραφείου είναι ιερός.

Εκεί κρατάς το pc σου, χρήσιμα έγγραφα, γραφική ύλη και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Αν δεν έχεις ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο έχεις μετατρέψει σε γραφείο, μπορείς να το βάλεις στο σαλόνι.

Αυτό, άλλωστε, κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς.

Τοποθετούμε ένα έπιπλο γραφείου με μια καρέκλα σε κάποιον χώρο στο σαλόνι μας.

Τι συμβαίνει όμως με τα σπίτια που δεν έχουν μεγάλο σαλόνι; Τότε, είναι κάπως δύσκολο να στριμώξουμε κάπου το γραφείο μας χωρίς να φαίνεται ο χώρος φορτωμένος και «γεμάτος».

Δεν έχεις χώρο να καθίσεις και να δουλέψεις; Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις μόνος σου τον εργασιακό σου χώρο στο σπίτι με μερικά πανέξυπνα deco tricks!

Ψάξαμε και βρήκαμε στο Apartment Therapy πώς να χωρέσεις το γραφείο σου σε ένα μικρό σαλόνι και να δείχνει υπέροχο και cozy.

Shutterstock

Πίσω από τον καναπέ

Μπορείς να βάλεις το γραφείο σου πίσω από τον καναπέ σου. Βάλε ένα μικρό χαλί από κάτω και ένα φωτιστικό, ώστε να δημιουργήσεις μια ξεχωριστή ζώνη στο δωμάτιο. Μπορείς να βάλεις, τριγύρω κι άλλα έπιπλα, ώστε να το εντάξεις στο περιβάλλον.

Δημιούργησε έναν νέο χώρο

Δημιούργησε «τοίχους» με τα έπιπλα, ώστε να μοιάζει ότι το γραφείο είναι ξεχωριστό δωμάτιο. Αυτός ο πρόχειρος χώρος δημιουργεί ένα νέο μικρό δωμάτιο με κέντρο το γραφείο.

Στον τοίχο

Αν το σαλόνι είναι στενό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ολόκληρο τοίχο για να φτιάξεις το γραφείο σου. Βάλτο κόντρα στον τοίχο και χρησιμοποίησε όσο χώρο μπορείς.

Στη γωνία

Άλλος ένας τρόπος για να ξεχωρίσεις το γραφείο από το σαλόνι, είναι να το βάλεις σε μία ωραία γωνία του δωματίου. Βάλε το γραφείο δίπλα από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Πρόσθεσε έργα τέχνης στον τοίχο και διακοσμητικά αντικείμενα, που ταιριάζουν στον χώρο.

Μπροστά από τη βιβλιοθήκη

Αν έχεις ήδη μια βιβλιοθήκη και δεν ξέρεις που να βάλεις το γραφείο, η απάντηση είναι απλή: Ακριβώς μπροστά της. Θα έχεις το τέλειο γραφείο, συγκεντρωμένο μαζί σε μικρό χώρο.

Χρησιμοποίησε κάθε κενό χώρο

Αν έχεις κάποιο διαθέσιμο χώρο μέσα στο σαλόνι σου, μπορείς να το μετατρέψεις σε γραφείο. Χώρισε τον χώρο σε ζώνες και μετέτρεψέ το σαλόνι σε χώρο εργασίας.