Shutterstock
Shutterstock
ΣΑΛΟΝΙ

Τα 4 design μυστικά που δημιουργούν το τέλειο σαλόνι, σύμφωνα με ειδικούς του Real Estate


Όταν είμαστε σε αναζήτηση νέου σπιτιού, κοιτάζουμε πολλά πράγματα.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτό που εξετάζουν λεπτομερώς σε ένα σπίτι, είναι αρχικά το σαλόνι του.

Να είναι μεγάλο, ευρύχωρο, με ωραία διαρρύθμιση και δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε ένα cozy, μοντέρνο και μοναδικό χώρο που θα περνάμε πολλές ώρες κάθε μέρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Τι κάνει όμως ένα σαλόνι όμορφο και ιδανικό για τις ανάγκες μας;

Πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, όπως είναι φυσικό.

Οι μεσίτες γνωρίζουν και αποκαλύπτουν τα 4 μυστικά που κάνουν τα υπέροχα σαλόνια να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, σύμφωνα με το Apartment Therapy:

Έχει ευέλικτο layout

Ένα ιδανικό σαλόνι είναι αυτό που μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται, αναφέρει η Marilyn Blume, μεσίτρια από τη Νέα Υόρκη. Το να έχεις ανοιχτό χώρο χωρίς κολώνες που στηρίζουν το ταβάνι και κόβουν την ροή, είναι το ιδανικό. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τον χώρο χωρίς να μπαίνει τίποτα στη μέση.

Έχει χώρο για να δημιουργήσεις ζώνες

Οι περισσότεροι τοποθετούν την τηλεόραση στον μεγαλύτερο τοίχο, ακριβώς απέναντι τον καναπέ και γύρω γύρω τα υπόλοιπα έπιπλα. Αυτό έχει ως συνέπεια, όταν συνομιλούν οι καθισμένοι να φωνάζουν για να ακουστούν στον χώρο. Αντ’ αυτού, δημιούργησε γκρουπ με τα έπιπλα όπου μπορείς να συζητήσεις με την ησυχία σου, χωρίς να σε διακόπτει κάποιος από απέναντι ή διαγώνια.

Δεν είναι τέλειο τετράγωνο

Αν το σαλόνι κάνει σχήμα «L», προσθέτεις περισσότερη ποικιλία στον χώρο σου από ότι αν ήταν τετράγωνο σαν κουτί. Ο έξτρα χώρος είναι τέλειος για τραπεζαρία ή γωνιά ανάγνωσης. Θα είναι σαν ένα δεύτερο, μικρότερο δωμάτιο.

Shutterstock
Shutterstock

Έχει αρχιτεκτονικό χαρακτήρα

Λεπτομέρειες όπως ταβάνι με δοκάρια, τούβλα, διακοσμητικό τζάκι μπορούν να κάνουν θαύματα σε ένα σαλόνι. Αλλά και εντοιχισμένα έπιπλα όπως βιβλιοθήκες, κουπαστές παραθύρων ή ντουλάπια προσθέτουν αξία σε ένα σαλόνι.