ΘΑΜΠΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Τι πραγματικά συμβαίνει στην επιδερμίδα όταν είναι εκτεθειμένη σε ρύπους


Η καθημερινότητά μας είναι έντονη και πραγματικά πολλές φορές δε μας φτάνει ούτε το 24ωρο για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε.

Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία της καθημερινότητας που βιώνουμε, τα οποία είναι επιβλαβή για την επιδερμίδα. Ξεκινάμε από τις ακτίνες UV στις οποίες είμαστε εκτεθειμένες ακόμα και τις ημέρες που έχει συννεφιά, μέχρι την κακή διατροφή που όλοι ενδίδουμε κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα ή ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο αν πρέπει να καταλήξουμε στη βασική αιτία, τότε αναμφισβήτητα θα αναφερθούμε στη ρύπανση του περιβάλλοντος, η οποία είναι ακόμα πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με μελέτες, οι κάτοικοι αστικών περιοχών -σε αντίθεση με αυτούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές- έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κηλίδες και δυσχρωμίες, το καλοκαίρι που εκτείθονται στον ήλιο. 

Αυτό συμβαίνει γιατί το καυσαέριο και οι ρύποι ξεπερνούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και εισχωρούν βαθύτερα σε αυτή, κάθε φορά που είμαστε εκτεθειμένοι. Και αν νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, είστε γελασμένοι. Η ρύπανση μπορεί να βλάψει το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στους νέους. Κάποια από τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε είναι ο ερεθισμός, η ερυθρότητα του δέρματος, τα σπυράκια καθώς και η έντονη αφυδάτωση σε όλο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένα σημεία.

Γυναίκα με καθαρό πρόσωπο/Shutterstock

Η αυξημένη παραγωγή σμήγματος στο πρόσωπό μας και συγκεκριμένα στο σημείο Τ οφείλεται κατά βάση στη ρύπανση.

Η θαμπή όψη που παραπονούνται αρκετές γυναίκες ότι αντιμετωπίζουν, ενώ χρησιμοποιούν κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, οφείλεται στη συσσώρευση σωματιδίων ρύπων στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία μειώνουν την ακτινοβολία του δέρματος καθιστώντας το ως θαμπό. 

Τέλος αιωρούμενα σωματίδια ρύπανσης ευθύνονται για ερεθισμούς και αυξημένη ευαισθησία στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα προκύπτει πρόωρη γήρανση και εμφανίζονται ρυτίδες στις εξωτερικές στοιβάδες επιδερμίδας, ακόμα και σε γυναίκες μικρής ηλικίας. 

Shiseido, WASO Gel Nettoyant Fraîcheur/Το Gel Nettoyant Fraîcheur είναι ένα αναζωογονητικό προϊόν καθαρισμού από εκχυλίσματα μελιού και βασιλικού πολτού

Υπάρχει κάποια λύση ώστε να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας και να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιβλαβή κατάσταση;

Η απάντηση είναι ναι, απλά απαιτεί χρόνο και σωστά προϊόντα skincare.

Τα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας είναι γνωστά για κάθε γυναίκα, εμείς εδώ θα αναφέρουμε το πιο βασικό, αυτό που οδηγεί στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω επιβλαβών καταστάσεων του δέρματος.

Sephora, Gel nettoyant très purifiant - Extrait de thé vert/Τζελ με καθαριστική δράση που αφήνει την επιδερμίδα απίστευτα δροσερή και καθαρή, χωρίς να την αφυδατώνει.

Ο λόγος για τον καθαρισμό, το βασικό βήμα στην skincare ρουτίνα. Ο τακτικός καθαρισμός προσώπου, σε συνδυασμό με την ενυδάτωση, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση κατάλληλων επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα δείχνει και είναι τραχύ, ζαρωμένο και γηρασμένο. Αυτό που πετυχαίνουμε με τον καθαρισμό είναι σταθερά επίπεδα pH του δέρματος, επιτρέποντας έτσι την επαρκή επαρκή συγκράτηση νερού και συστατικών που παίρνουμε από τα υπόλοιπα προϊόντα, που εφαρμόζουμε στη συνέχεια.

Με την απλή διαδικασία της πλύσης του προσώπου το πρωί μόλις ξυπνήσουμε, το βράδυ πριν κοιμηθούμε, αλλά ακόμα και μέσα στην ημέρα όταν επιστρέφουμε από μία έξοδό μας μετριάζονται οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση, καθώς ενισχύονται οι εσωτερικές διαδικασίες που την καταπολεμούν. 

Origins, Clean Energy Gentle Cleansing Oil/Ένα ελαφρύ και ήπιο έλαιο καθαρισμού που χαρίζει βαθύ καθαρισμό με μία κίνηση.

Να θυμάστε πάντα ότι το δέρμα είναι σαν μία μηχανή και μπορεί να κάνει επιδιορθώσεις μόνο του, αυτό που χρειάζεται για να τις πετύχει είναι οξυγόνο. Όταν μένουμε με το μακιγιάζ ή ακόμα και με τα ενυδατικά προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει το προηγούμενο βράδυ, του στερούμε αυτό το ζωτικό θρεπτικό συστατικό και έτσι εμποδίζεται η φυσική διαδικασία απολέπισης, με αποτέλεσμα να έχουμε θαμπό δέρμα.


La Mer, The Cleansing Gel/Ελαφρύ προϊόν σε μορφή τζελ που αφροποιείται, περιέχει μαγνητική τουρμαλίνη που αφαιρεί απαλά την υπερβολική λιπαρότητα, την σκόνη και τους ρύπους χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς.

Διαβάστε ακόμη:

Το manicure style που ταιριάζει απόλυτα με denim looks -To χρώμα που αγαπούν οι royals

Τι χρώματα πρέπει να επιλέξεις στο μακιγιάζ με κριτήριο τον τόνο της επιδερμίδας σου