Γυναίκες με διαφορετική απόχρωση επιδερμίδας/Shutterstock
Γυναίκες με διαφορετική απόχρωση επιδερμίδας/Shutterstock
MAKEUP

Τι χρώματα πρέπει να επιλέξεις στο μακιγιάζ με κριτήριο τον τόνο της επιδερμίδας σου


Κάθε ένας από εμάς, έχει συγκεκριμένο τόνο επιδερμίδας.

Πώς καθορίζεται η απόχρωση του δέρματος; Αυτό ορίζεται σύμφωνα με την ποσότητα μελανίνης που υπάρχει στο δέρμα αλλά και τον τύπο αυτής, καθώς και από τα αιμοφόρα αγγεία που υπάρχουν στο στρώμα της επιφάνειας του δέρματος.

Για εμάς τις γυναίκες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο, καθώς έτσι μπορούμε να επιλέξουμε και τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ.

Ξεκινάμε από τις ψυχρές αποχρώσεις, συνεχίζουμε στις ουδέτερες και τελειώνουμε στις θερμές ή αλλιώς υπάρχουν οι ανοιχτές, οι ουδέτερες και οι σταρένιες επιδερμίδες.

Ανάλογα σε ποια κατηγορία από τις 3 παραπάνω ανήκουμε, μας ταιριάζουν διαφορετικά χρώματα στο μακιγιάζ των ματιών, των χειλιών, των ρουζ και φυσικά έχουμε διαφορετικά κριτήρια επιλογής κατάλληλου χρώματος foundation.

Ανοιχτή επιδερμίδα/Shutterstock
Ανοιχτή επιδερμίδα/Shutterstock

Ανοιχτές επιδερμίδες

Αν πρέπει να πούμε μόλις ένα χρώμα κατάλληλο για ανοιχτές επιδερμίδες, τότε αναμφισβήτητα αυτό είναι το ροζ! Σε καμία περίπτωση προϊόντα που περιέχουν κίτρινο και πορτοκαλί δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Όσο για το μακιγιάζ των ματιών, το μπλε, το γκρι και το ασημί είναι ιδανικά ή ακόμα και ο συνδυασμός των τριών. Όσο για το ρουζ, το ροζ είναι το χρώμα που θα σας δώσει fresh and healthy διάθεση ή αλλιώς θα σας χαρίσει αυτή τη ροδαλή όψη της υγείας. Τέλος στα χείλη πείτε ναι στο έντονο, κλασσικό κόκκινο αυτό που κρύβει μπλε μέσα του, αν πάλι αγαπάτε τις απαλές αποχρώσεις τότε δοκιμάστε ένα nude pink!

Σταρένια επιδερμίδα/Shutterstock
Σταρένια επιδερμίδα/Shutterstock

Σταρένιες επιδερμίδες

Και ήρθε η στιγμή να περάσουμε στα θερμά χρώματα, γι αυτό άλλωστε το κατάλληλο foundation για εσάς είναι αυτό που κρύβει μέσα του τόνους πορτοκαλί. Στα μάτια επιλέξτε τις κλασσικές γήινες αποχρώσεις. Αντικαταστήστε το μαύρο μολύβι σας με σκούρο καφέ και τολμήστε να το συνδυάσετε ακόμα και με καφέ μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Στα μήλα προτιμήστε τις απαλές κοραλί αποχρώσεις, ενώ για τα χείλη η χρωματική παλέτα σας είναι πλούσια, καθώς περιλαμβάνει από τα nude, μέχρι το έντονο πορτοκαλοκόκκινο αλλά και τις σκούρες burgundy αποχρώσεις.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ανοιχτή, ουδέτερη και σταρένια απόχρωση επιδερμίδας/Shutterstock
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ανοιχτή, ουδέτερη και σταρένια απόχρωση επιδερμίδας/Shutterstock

Ουδέτερες επιδερμίδες

Εδώ πρέπει να σκεφτείτε τι μακιγιάζ επιθυμείτε, θερμό ή ψυχρό; Σε εσάς ταιριάζουν όλα και εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να δημιουργήσετε αλλά και το χρώμα των μαλλιών σας.Οι μελαχρινές προτιμήστε αποχρώσεις αντίστοιχες με αυτές που διαβάζετε στις σταρένιες επιδερμίδες, ενώ οι ξανθές προτιμήστε αυτές στις ανοιχτές.
Με άλλα λόγια είστε η  πασπαρτού επιδερμίδα, σας ταιριάζουν όλα, γι αυτό κινηθείτε βάση του στιλ σας και του χρώματος των μαλλιών σας.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο συχνό λάθος που κάνεις όταν αγοράζεις foundation

Eνα μαγικό mix κάνει την επιδερμίδα πραγματικά λαμπερή -Δοκιμάστε το για το επόμενο makeup look σας