Λαμπερό μακιγιάζ/Shutterstock
Λαμπερό μακιγιάζ/Shutterstock
MAKEUP MIX

Eνα μαγικό mix κάνει την επιδερμίδα πραγματικά λαμπερή -Δοκιμάστε το για το επόμενο makeup look σας


Ποτέ δεν μου άρεσε η έντονη βάση στο πρόσωπο: ακόμα και τις ημέρες που θέλω ένα εντυπωσιακό look, αποφεύγω τις υπερβολές με το foundation.

Θέλω το πρόσωπό μου να δείχνει φυσικό, να καλύπτω τις ατέλειες και να δείχνω πάντα λαμπερή. Επιλέγω πάντα υγρό foundation, που δεν περιέχει πούδρα και σε περίπτωση που θέλω να καλύψω κάποιο επίμονο σπυράκι, δουλεύω τοπικά με concealer.

Φροντίζω σχολαστικά την επιδερμίδα μου και την ενυδατώνω καθημερινά, ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να έχω αυτή τη fresh, λαμπερή όψη όταν βάφομαι. Αυτή η γυαλάδα και η όψη της αψεγάδιαστης επιδερμίδας είναι κάτι που πετυχαίνω με ένα mix που κάνω, σχεδόν κάθε φορά που βάφομαι.

Συγκεκριμένα ανακατεύω ένα skincare προϊόν με το foundation και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε.

Εφαρμογή foundation με ειδικό πινέλο/Shutterstock
Εφαρμογή foundation με ειδικό πινέλο/Shutterstock

Μία δόση από το foundation και μία δόση από το serum είναι αρκετές για να καλύψω όλο το πρόσωπό μου και το ντεκολτέ. Ανακατεύω καλά τα δύο προϊόντα στα χέρια μου και τα εφαρμόζω στο πρόσωπό μου, με ένα πινέλο και με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

Τα πρώτα λεπτά το πρόσωπό μου έχει υγρασία, γι αυτό περιμένω μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια εφαρμόζω τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε δε χρησιμοποιώ πούδρα, καθώς δε θέλω matte όψη στο πρόσωπό μου.

Πείτε ναι στη φυσική βάση και παίξτε με χρώματα στα χείλη και τα μάτια/Instagram @violette_fr

Επιλέγω κρεμώδες ρουζ, ένα φυσικό, καφέ το οποίο δουλεύω ταμποναριστά στα ζυγωματικά μου για να κάνω κοψίματα και ένα σε απαλό κοραλί χρώμα, για να δώσω χρώμα στα μήλα μου.

Όπως σας ανέφερα και στην αρχή εφαρμόζω πάντα και υγρό concealer στους μαύρους κύκλους μου-βλέπετε είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν αποχωρίζομαι σχεδόν ποτέ-και σε κάποιο σπυράκι που μπορεί να μην έχει καλυφθεί από τη βάση.

Το συγκεκριμένο mix του serum με το foundation είναι κάτι που επιλέγω για τα καθημερινά μου looks αλλά και για τα βραδινά. Έτσι η επιδερμίδα μου έχει φυσική κάλυψη και είναι super λαμπερή. Επιπλέον τη διατηρώ ενυδατωμένη για αρκετές ώρες.

Οι υπερβολές στη βάση του προσώπου είναι κάτι που έχουμε αφήσει στο παρελθόν. Το 2019 θέλουμε λαμπερά, natural looks που αναδεικνύουν και δεν αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Δείτε στο IGTV του @bovarygr πόσο εύκολο είναι να κάνετε μόνες σας το συγκεκριμένο trick, με ένα click εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Λύνουμε κάθε απορία σχετικά με το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών, το microblading

Διαβάστε ακόμη: Τα λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κατά την εφαρμογή του concealer