Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Τα λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κατά την εφαρμογή του concealer


Είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο πρόσωπό μας, το οποίο πολλές φορές προδίδει και την κούρασή μας.

Ο λόγος για την περιοχή κάτω από τα μάτια, την οποία αναφέρουμε και ως μαύρους κύκλους, καθώς είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους. Αφυδάτωση, κόπωση, γονίδια, είναι αρκετοί οι λόγοι που καθιστούν το concealer ως ένα από τα πιο βασικά καλλυντικά.

Αρκετές γυναίκες ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα του προϊόντος που έχουν αγοράσει. Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ μήπως απλά φταίει ο τρόπος αλλά και η περιοχή που το εφαρμόζουμε και όχι το προϊόν;

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι το concealer εφαρμόζεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια, κοντά στο κόκκαλο των ζυγωματικών και όχι στις εσωτερικές κόγχες των ματιών. Επιπλέον δουλεύουμε πάντα μικρές ποσότητες με απαλές ταμποναριστές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα φουντωτό πινέλο, ένα σφουγγαράκι makeup ή ακόμα και το δάχτυλό μας.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer

Το video που ακολουθεί, της makeup artist, Violette θα σας βοηθήσει αρκετά για να δείτε πού ακριβώς πρέπει να το εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα στο σημείο 0:56 φαίνεται ξεκάθαρα σε πιο σημείο εφαρμόζουμε το concealer στα μάτια, ενώ η Violette μας προτείνει και στις ρινοπαρειακές, ένα μέρος που συνήθως θέλει κάλυψη.


H Violette επιλέγει concealer, Laura Mercier
H Violette επιλέγει concealer, Laura Mercier

Επιπλέον όταν θέλετε να αγοράσετε ένα concealer, ζητήστε να το δοκιμάσετε και δείτε το καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός του καταστήματος που έχετε επισκεφθεί. Παρατηρήστε τα μάτια σας σε φυσικό φως και δείτε πώς σας κάθεται μέσα στην ημέρα, πριν κάνετε την αγορά.

Maybelline Instant Age Rewind Concealer Medium
Maybelline Instant Age Rewind Concealer Medium