Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image
RADHIKA JONES

Αυτή είναι η νέα διευθύντρια του Vanity Fair


Το μίντια γκρουπ Condé Nast International βρήκε τη διάδοχο του Greydon Carter στο τιμόνι του περιοδικού Vanity Fair και δεν είναι άλλη από την 44χρονη Radhika Jones.

Οι υποψήφιοι για την πολυπόθητη θέση του 68χρονου Greydon Carter ήταν πολλοί και ο ανταγωνισμός μεγάλος, αλλά τελικά την κέρδισε η διευθύντρια σύνταξης του τμήματος των βιβλίων στους New York Times Radhika Jones.

Να σημειωθεί πως ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast δημοσιεύει τις διεθνείς εκδόσεις πολλών περιοδικών μόδας που κυριαρχούν επί χρόνια στο χώρο. Περιοδικά όπως: Vogue, GQ, Glamour, Vanity Fair και Wired.   

Η Jones κρίθηκε ως ιδανική για τη θέση λόγω του πλούσιου βιογραφικού της και όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα η διοίκηση επικεντρώθηκε τελικά στην πρόσληψη μιας γυναίκας, υπό τη βαριά σκιά των απανωτών σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης που ξεκίνησε με τον Xάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η 44χρονη θα είναι η έκτη σε σειρά διευθύντρια του περιοδικού από την ημέρα της ίδρυσής του, το 1913, και η πέμπτη από την αναγέννησή του στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η τελική απόφαση για την ένταξη της στο δυναμικό του ομίλου ανήκει στο Bob Sauerberg και την Anna Wintour, αμφότερα σημαίνοντα στελέχη του Condé Nast. 

Μετά από 25 χρόνια θητείας στο θρυλικό περιοδικό, ο 68χρονος Greydon Carter θα παραχωρήσει την θέση του στις 11 Δεκεμβρίου στην Radhika Jones.

Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image

Η 44χρονη που μεγάλωσε με τη μουσική καθώς ο πατέρας της είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας, είχε επίσης εργαστεί στο περιοδικό Time ως αναπληρώτρια διευθύντρια του εντύπου και ως επιβλέπουσα πολλών ειδικών θεμάτων και αφιερωματικών εκδόσεων του περιοδικού, όπως το Πρόσωπο της Χρονιάς και τη συλλεκτική έκδοση «ΤΙΜΕ 100». 

Επιπλέον έχει εργαστεί ως συντάκτρια και στο Paris Review. 

Ο δυναμικός χαρακτήρας της και η δυνατή ατζέντα της ήταν ένα από τα στοιχεία που της έδωσαν την πολυπόθητη θέση στο τιμόνι του θρυλικού περιοδικού. 

Διαβάστε επίσης: O Paul Andrew νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Salvatore Ferragamo

H Pat McGrath είναι επισήμως η νέα beauty editor της Βρετανικής Vogue