Κάθε επίσκεψη του Nobu Matsuhisa στην Ελλάδα αποτελεί αφορμή για μία ακόμη συνέντευξη. Νωρίτερα αυτό τον μήνα βρεθήκαμε στο εστιατόριο στην αθηναϊκή ριβιέρα, στο πλαίσιο του Nobu Food Festival.
«Να με λέτε Nobu» μου λέει με μια σχεδόν πατρική στοργή ενώ ανταλάσσουμε μια φιλική χειραψία στον υπέροχο χώρο του Matsuhisa Athens, το οποίο βρίσκεται σε ένα τοπίου μοναδικού φυσικού κάλλους, στη μαγική ASTIR. Ήρεμος, γαλήνιος, συγκεντρωμένος. Ο διάσημος Ιάπωνας chef, κάθεται πάντα δίπλα στον συνεργάτη του και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Matsuhisa, Τάσο Ιωαννίδη. Οι δυο τους ξεκίνησαν να συνεργάζονται πριν από 16 χρόνια, όταν στη Μύκονο άνοιξαν το πρώτο Matsuhisa της Ευρώπης.
«Η επιχειρηματική συνεργασία είναι σαν τον γάμο» μου εξηγεί με σταθερή φωνή και αγγλικά με ιαπωνική προφορά ο Nobu. «Ο Τάσος αντιλαμβάνεται απόλυτα τη φιλοσοφία μου, τις αξίες και πάντοτε συζητάμε και προσπαθούμε να κάνουμε μαζί τις καλύτερες επιλογές. Στη Μύκονο ξεκινήσαμε το Nobu πριν από 16 χρόνια, ο Τάσος έκανε την επένδυση και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Έχουμε πελάτες που έρχονται κάθε καλοκαίρι όλα αυτά τα χρόνια -όπως κι εγώ πηγαίνω κάθε καλοκαίρι στο νησί- και αυτό είναι το πιο σημαντικό» μου εξηγεί.