Shutterstock
Shutterstock
ΕΞΥΠΝΟ SHOPPING

Small, Medium, Large: Πώς να ψωνίσω σωστά για το μέγεθος μου; -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Eίμαστε παλι εδώ όπως κάθε Τρίτη.

Αφού ξεπεράσαμε την χθεσινή Blue Monday και την Κυριακή που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα με πεταμένα ρούχα προς όλες τις κατευθύνσεις και κόσμο που σπρώχνει στα ταμεία και βγήκαμε αλώβητες, είμαστε μια χαρά.

Για εσένα που δεν πλησιάζεις καν τα καταστήματα, σε καταλαβαίνω απόλυτα η κατάσταση στις εκπτώσεις είναι για βετεράνους του shopping. Με αφορμή λοιπόν την αρχή των εκπτώσεων ας δούμε τι μου στείλατε αυτή την εβδομάδα.

Μαρία Χ:. Eίμαι 50 ετών, 1,62 ύψος 68 κιλά. Τα κιλά μου είναι μοιρασμένα, με πρόβλημα στην κοιλιά. Μου αρέσουν τα casual ρούχα θα ήθελα μερικές συμβουλές για το πώς να ντύνομαι στην καθημερινότητά μου.

Μαρία, μου έστειλες στη σελίδα του I Have Nothing to Wear και μπόρεσα να δω φωτογραφίες σου, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Τα 68 κιλά κανονικά είναι λίγο παραπάνω για το 1,62 ύψος αλλά αφού τα έχεις κατανεμημένα ισομερώς είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Θα πρότεινα φορέματα σε Α γραμμή έως το γόνατο για άνεση και ευκολία, προσοχή στα τζιν. Θα πρέπει να σου δίνουν ύψος και να έχουν πολύ καλή εφαρμογή.

Από εδώ δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια γραμμή αλλά μπορώ να σου πω να αποφύγεις τα φαρδιά, boyfriend και mommy jeans προτιμώντας πιο λεπτές γραμμές και ύψος κοντά στον αστράγαλο. Μπορείς να τα κόψεις μόνη σου. Σε ό, τι αφορά τις μπλούζες προτίμησε πιο μακριές και στενές με ανοιχτό λαιμό για να επιμηκύνουν το κορμό σου. Αυτά με μια γρήγορη ματιά!

Shutterstock
Shutterstock

Βέρα Λ.: Πως μπορώ να ψωνίσω online το σωστό μέγεθος; Δεν μου αρέσουν καθόλου τα καταστήματα και με κουράζει ο κόσμος αλλά και στο ίντερνετ δεν ξέρω τι θα μου ταιριάζει. Αν δεν μου αρέσει τι κάνω μετά;

Οι αγορές online είναι δύσκολη υπόθεση αν δεν είσαι συνηθισμένη σε αυτές. Το κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα έχει τη δική του μεγεθολογία και μετρήσεις που μερικές φορές δεν είναι πολύ ακριβείς. Επίσης υπάρχει το θέμα με τις διαφορετικές μάρκες και τι μεγεθολογία ακολουθούν, σημαντικά είναι τα πατρόν που έχει η κάθε εταιρεία αλλά και η σύνθεση.

Για παράδειγμα αν ένα τζιν είναι 98% βαμβάκι 2% ελαστίνη δεν έχει τόση ελαστικότητα όσο ένα άλλο με μεγαλύτερο ποσοστό ελαστίνης.  Θα πρότεινα να ψωνίσεις από μεγάλα site που έχουν πολλές πληροφορίες για κάθε προϊόν και αναλυτική περιγραφή για την εφαρμογή, για παράδειγμα slim fit, regular fit. Κάτι άλλο σημαντικό είναι το νούμερο που φορά το μοντέλο στη φωτογράφιση.

Βλέποντάς το μπορείς να καταλάβεις πώς εφαρμόζει (κατά προσέγγιση).  Σε κάθε περίπτωση μπορείς να προβείς σε αλλαγή προϊόντος ή επιστροφή χρημάτων. Τι κάνω εγώ; Δοκιμάζω σε καταστήματα, ψωνίζω online ψάχνοντας την καλύτερη τιμή και επιλέγω πολύ να ψωνίζω από Ελληνικά brands που μου αρέσουν τα υφάσματα τους και η ραφή τους. Ναιμπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά είναι και πιο ποιοτικά!

 Ραντεβού την επόμενη Τρίτη! 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

Shutterstock
Shutterstock