Shutterstock
Shutterstock
STYLΕ TIPS

Τι μπότες να επιλέξω για τις πιο γεμάτες γάμπες μου; H Πελαγία Χριστάκη απαντά


Μόλις γύρισα από το Παρίσι και έχω να σας πω πως χάρηκα πολύ το γεγονός ότι όσοι ασχολούνται με την μόδα είναι τολμηροί στις ενδυματολογικές επιλογές τους και περπατούν αγέρωχα με τα χρωματιστά παλτό τους και τα ugly sneakers που κάνουν θραύση.

Ως Ελληνες είμαστε αρκετά διστακτικοί στην επιλογή έντονου χρώματος, ειδικά τον χειμώνα. Τα χρώματα που συνάντησα περισσότερο ήταν το κίτρινο, το ταμπά και κλασσικά το μαύρο. Στα παπούτσια κυριάρχησαν οι λευκές 80s γόβες ή μποτάκια παστέλ και off white!

Χόρτασαν τα μάτια μου όμορφα ντυμένους ανθρώπους!

Πάμε τώρα στις ερωτήσεις της εβδομάδας

Νίκη Γ.: Είμαι 1.65 και 60 κιλά μπορώ να φορέσω cullotes; 

Αγαπητή Νίκη, οι cullotes είναι ύπουλο ρούχο, ως μεσογειακά σώματα μπορούμε να φανούμε πολύ γεμάτες ειδικά στον αστράγαλο.

Θα έλεγα να τις αποφύγεις γιατί σπάνια έχω δει γραμμή να κολακεύει το σώμα. Σε ότι αναφορά υπάρχει στο διαδίκτυο φοριέται από λεπτά και ψηλά σώματα. Το ότι αφήνει ακάλυπτο τον αστράγαλο είναι όμορφο αλλά θέλει ύψος και λεπτά πόδια.

Τις προτιμώ με αθλητικό σε ψηλόλιγνες γυναίκες. Καλύτερα να μην τις προτιμήσεις και ειδικά σε βελούδο που κολλάει στο σώμα. 

 

 

Χάρις Ψ.: Που μπορώ να βρω μπότες για φαρδιά γάμπα και τι θα πρότεινες;

Υπάρχει θέμα με αυτές τις μπότες, δεν κυκλοφορούν πολλές με πολύ λάστιχο σε συνδυασμό με δέρμα. Θα πρέπει να πας σε αγορά με πολλά καταστήματα με παπούτσια και να αρχίσεις το ψάξιμο, να προσέξεις να μην είναι πολύ κοντά το τελείωμα της στο γόνατο γιατί κονταίνει το πόδι. 

Σίγουρα μην αγοράσεις φλατ ή ιππασίας ή κάλτσα αυτές είναι απαγορευτικές. Οι λοξές ραφές λεπταίνουν το πόδι και τα ιδιαίτερα κοψίματα ή ραφές. 

Ράνια Θ.: Φεύγω για ταξίδι πως να διαλέξω τι να πάρω μαζί μου για δυο εβδομάδες;

Μπορεί να φεύγεις για δύο εβδομάδες αλλά το σωστό είναι να πακετάρεις για μία. Πάρε χαρτί και γράψε κάθε μέρα τι θέλεις να φορέσεις, μπορείς να είναι όλα διαφορετικά. Ανάλογα με την περίσταση δημιούργησε ολοκληρωμένα outfits. Μην υπερβείς τα τρία ζευγάρια παπούτσια και μην ξεχάσεις τα αξεσουάρ. Τη δεύτερη εβδομάδα χρησιμοποίησε ρούχα της πρώτης σε συνδυασμό με νέα, για παράδειγμα ένα basic φόρεμα από την πρώτη εβδομάδα την δεύτερη γίνεται φούστα με ένα πουλόβερ από πάνω, σκέψου έξυπνα για ένα υβριδικό αποτέλεσμα. Το παντελόνι της πρώτης εβδομάδας την δεύτερη θα το φορέσεις με σακάκι, πάρε μαζί σου φουλάρια για να φωτίζεις τα ντυσίματα σου. 

Ένα άλλο τρικ είναι οι φούστες που μπορούν να φορεθούν με tshirt , πουκάμισο ή πουλόβερ.

Δίπλωσε τα ρούχα σου σε μικρό παραλληλόγραμμο για να μην τσαλακωθούν!

 

 

Ραντεβού την επόμενη Τρίτη! Περιμένω τις ερωτήσεις σας.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear