Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Βαρέθηκες τα Zara; Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει τα πιο ωραία brand με τις καλύτερες τιμές


Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που ο καιρός μας μπερδεύει.

Θέλουμε να είμαστε, όμως, κομψές σε κάθε εποχή και περίοδο της ζωής μας ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τα τυχόν κιλάκια που μπορεί να πήραμε.

Το στιλ είναι μια τέχνη που μαθαίνεται και το μόνο που χρειάζεται είναι εξάσκηση. Ξεκινάμε το μάθημα όπως κάθε Τρίτη με τις δικές σας ερωτήσεις. Αυτά που σας απασχολούν την νέα εβδομάδα.


Π.Γ. Πες μας κάποιο brand που έχει ωραία ρούχα και ποιοτικά (όχι ZARA) για να μην ξοδεύουμε μια περιουσία

Δύσκολα μπορεί ένα brand να καλύψει το εύρος του Zara, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι ο ισπανικός κολοσσός έχει εκατοντάδες σχεδιαστές και πολλές σειρές ρούχων. Δεν μπορώ να σου προτείνω ένα αλλά μερικά που έχω τεστάρει και τα εμπιστεύομαι.

Κατά βάση πια προτιμώ τα Ελληνικά brands, πρώτα από όλα λόγω ποιότητας υφασμάτων και σχεδίων. Τα ComSi έχουν ρούχα για όλες τις ώρες και εξαιρετική εφαρμογή. Μπορείς να βρεις από πολύ οικονομικές επιλογές έως πιο τσιμπημένες αλλά όσο μεγαλώνω βλέπω ότι η ποιότητα και η τιμή πάνε μαζί. Για πιο contemporary ρούχα επιλέγω τις Arpyes που έχουν minimal γραμμές και αέρινα υφάσματα. Το καλοκαίρι τα flatforms τους είναι ιδανικά για γραφείο, έχουν το κατάλληλο ύψος για να σε αναδεικνύουν αλλά και να είναι σούπερ άνετα.

Αν ψάχνεις σε μικρά brands τιμές Zara είναι σχεδόν ακατόρθωτο! Προτίμησε λίγα και καλά ρούχα και δώσε σημασία στο ύφασμα, ειδικά για το καλοκαίρι.

Για πλεκτά (του χρόνου πάλι) προτιμώ τα Benetton, οι τιμές τους είναι εξαιρετικές και η ποιότητα τους πολύ καλή. Η φροντίδα ρου πλεκτού είναι σημαντική για να σου κρατήσει (πλύσιμο στο χέρι με απορρυπαντικό για πλεκτά και χλιαρό νερό).

Στα τζιν, μπορείς να δοκιμάσεις τους Salt & Pepper, τα Levi´s είναι πολύ αγαπημένα και ψάχνοντας θα βρεις χαμηλές τιμές. Άλλα brands που αγαπώ:Cocoa and Silk, Sezane, Sandro, Twist & Tango.

 

 

Κ.Ο. Πώς μπορώ να αντιγράψω το στιλ των Γαλλίδων;

Οι Γαλλίδες φαίνονται ότι δεν νοιάζονται πολύ, δείχνουν απλές και σέξι χωρίς πολύ κόπο. Πρώτα από όλα νομίζω είναι η γλώσσα! Δεύτερον πρέπει να νιώθουν έτσι, έχουν μία ανάλαφρη εικόνα και συχνά αισθησιακή. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν τζιν slim όχι skinny και όχι ελαστικά, φορούν ίσιες γραμμές στα παντελόνια και επιλέγουν μήκος ως τον αστράγαλο. Πολλές φορές όμως φορούν και καμπάνες, όχι πολύ ανοιχτές. Η αγάπη τους για τα 90s φορεματάκια με λουλούδια και με κουμπιά είναι διάχυτη. Μποτάκια τον χειμώνα και το καλοκαίρι πέδιλο με λουράκι δετό στον αστράγαλο. Σούπερ σέξι. Μείνε λίγο ατημέλητη, βάλε κόκκινο κραγιόν ταμποναριστά και ξέχασε το πιστολάκι. Απαραίτητο το ύφος Je ne sais quoi.

 

 

Η.Φ. Ωραία μας τα λες Πελαγία, αλλά εγώ που τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν έχω χρόνο για ψώνια, πώς θα αναβαθμίσω το στιλ μου κι όλα αυτά;

Τρέχω μαζί σου θέλω να ξέρεις! Τις περισσότερες μέρες δυσκολεύομαι πολύ να πάω σε οποιοδήποτε μαγαζί να ψωνίσω γι' αυτό κρατώ έναν φάκελο με φωτό στο κινητό με outfits που με εμπνέουν. Αν έχεις εμπιστοσύνη ότι μπορείς να ψωνίσεις online σωστά κάνε το, θα βρεις πολλές προσφορές.

Χρησιμοποίησε τις φωτό αυτές για να κάνεις συνδυασμούς, προσπάθησε μια ώρα την εβδομάδα να βγάζεις τα ρούχα της δουλειάς. Στην αρχή μην έχεις μεγάλες απαιτήσεις, σιγά σιγά η διαδικασία θα γίνεται πιο γρήγορη.

Β.Κ. Καλησπέρα συγχαρητήρια για τη στήλη με τα τιπς. Σε διαβάζω συνέχεια. Είμαι από την Κρήτη και λέγομαι Βάσια. Τον τελευταίο καιρό έχω πάρει κάποια κιλά. 10 το σύνολο. Είμαι δηλαδή 65 κιλά από εκεί που μια ζωή ήμουν 55. Θα αδυνατίσω αλλά τώρα τι φοράω που όλα τα ρούχα είναι θεόστενα; Να αγοράσω άλλα; Και αν ναι τι να αγοράσω;

Βάσια μου, σωστά μην αγοράσεις άλλα ρούχα γιατί δεν θα αλλάξεις νούμερο και θα κολλήσεις εκεί (είμαι σε αυτή τη φάση με 7 κιλά συν). Τα παντελόνια είναι τα πρώτα που δεν μας εφαρμόζουν.

Αγόρασε μόνο 2-3 παντελόνια για να μπορέσεις να βγάλεις την καθημερινότητα, ενώ προτίμησε αυτή την περίοδο να φοράς πιο πολλά φορέματα σε Α γραμμή. Αν μείνεις για 1 χρόνο στα νέα κιλά, θα πρέπει να προσαρμόσεις τα ρούχα σου στα νέα δεδομένα.

Πιστεύω σε εσένα ότι θα τα καταφέρεις και να ξέρεις έχεις την υποστήριξή μας!

Η.Μ. Γεια σας και από ‘μένα. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω πέδιλα σε γάμο που έχω να πάω το Σαββατοκύριακο. Μήπως είναι νωρίς;

Το μαύρο πέδιλο είναι διαχρονικό είτε είναι δερμάτινο, είτε καστόρινο. Μπεζ, ροζ είναι όντως καλοκαιρινά, όπως και πλατφόρμες. Go for it! Απόδειξη στις βραδινές εμφανίσεις το πέδιλο δεσπόζει.

 

Ραντεβού την επομενη Τρίτη! Μέχρι τότε στείλε μου τις ερωτήσεις σου στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear