Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ποιo παπούτσι είναι ιδανικό με το μάξι φόρεμα -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες σας για τη μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Kαι αυτή την εβδομάδα, συγκεντρώσαμε όλα όσα σας απασχολούν και σας δίνουμε έξυπνες, κομψές και οικονομικές λύσεις.

Οι ερωτήσεις αυτής της εβδομάδας είναι οι εξής:

Δ.Ν. Γεια σου Πελαγία, έχω ένα ωραίο μάξι φόρεμα. Δεν ξέρω με τι παπούτσι να το φορέσω. Προτείνεις φλατ ή εσπαντρίγια;

Με τα μάξι φορέματα προτιμώ το φλατ παπούτσι και με τίποτα τακούνι! Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό από το μάξι φόρεμα συνδυασμένο με φλατ παπούτσι -ειδικά με κάτι καλοκαιρινό. Σε όλα, βέβαια, τα sites δεν βλέπω να τα φορούν με φλατ. Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει και με το φόρεμα. Grecian στιλ φορέματα δεν μπορώ να τα φανταστώ με ψηλό παπούτσι, όπως και τα countryside στιλ βαμβακερά.

Η μέση λύση, όμως, έχει βρεθεί με τις εσπαντρίγιες που είναι κομψές και υπέροχες με φορέματα ενώ υπάρχει και μεσαίο ύψος για να μην κουράζει αλλά να σε αναδεικνύει.

 

Α. Π. Γεια σας, έχω μια ερώτηση που αφορά τσάντες. Όταν βγαίνω το βράδυ παίρνω μικρή τσάντα αλλά δεν μπορώ να βάλω τίποτα μέσα. Είναι πολύ φάουλ αν πάρω μια μεγαλύτερη; Σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια!

Το βράδυ οι μεγάλες τσάντες είναι υπερβολή αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχεις που να βάλεις κάποια έξτρα πράγματα που χρειαζόμαστε όπως καλλυντικά, προσωπικά είδη, φορτιστή ίσως και ένα μικρό κιτ με φάρμακα για παν ενδεχόμενο.

Θα σου πρότεινα τις ακόλουθες τσάντες για να συνδυάσεις την ευκολία και την άνεση με την κομψότητα.

 

 

 

 

Α. Κ. Πελαγία γεια και χαρά. Πήρα ένα παντελόνι καμπάνα αλλά μπορώ να το φοράω μόνο με ψηλά παπούτσια γιατί είναι πολύ μακρύ. Αυτό βέβαια δεν βολεύει και πολύ. Να το κοντύνω; Πειράζει να φαίνεται το παπούτσι; Αναστασία.

Δεν ισχύει ότι η καμπάνα είναι μόνο για ψηλά παπούτσια, αλλά αντίθετα ενδείκνυται και για σανδάλια ή flatforms.

Θα πρέπει να την κοντύνεις ανάλογα με το παπούτσι με το οποίο θες να την συνδυάσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μία καμπάνα για τις ψηλές πλατφόρμες σου και δυο άλλες για φλατ παπούτσι ή με λίγο τακούνι. Το κόντυμα για την κάθεμία θα είναι διαφορετικό και στην περίπτωση του flat θα ακουμπά το πάτωμα ελάχιστα έτσι ώστε να μπορείς να την φοράς και με το flatform.

Θα ζήσεις με την ιδέα ότι θα ακουμπά στο πάτωμα λίγο! Μια φορά και πλύσιμο!

 

 

Φ. Κ. Hello! Το ρεβέρ είναι ακόμα στη μόδα; Να το γυρίσω που μου αρέσει; Ή να πάρω ένα κάπρι;

Δεν είναι! Αλλά για τι ρούχο μιλάμε; Τζιν; Ολόσωμη φόρμα; Καλύτερα απόφυγέ το και προτίμησε τριών τετάρτων και όχι κοντό κάπρι αν δεν έχεις 3 χιλιόμετρα πόδι (μύθος αναφέρει ότι βρέθηκε γυναίκα μεσογειακή να της πηγαίνει το κάπρι).

 

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

 Διαβάστε επίσης: Τι μαγιό να επιλέξω για να κρύψω την κοιλίτσα μου; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά