Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πού θα βρεις τα ωραιότερα και πιο οικονομικά vintage κομμάτια -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες για την μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Kαι αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε όλα όσα σας απασχολούν και σας δίνουμε έξυπνες, κομψές και οικονομικές λύσεις.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η εμφάνιση στην παραλία είναι το ζήτημα που λίγο πολύ μας απασχολεί όλες.

Ε.Π. Πελαγία γεια και χαρά. Ψάχνομαι λίγο με τα vintage ρούχα τελευταία και ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις τίποτα μαγαζιά που να αξίζουν με vintage πράγματα (και οικονομικά).

Καλησπέρα! Σου παραθέτω τα αγαπημένα μου φυσικά καταστήματα και ένα κορυφαίο online:

  • Vaso Voulgari
  • Guadeloupe Vintage Shop
  • Κilo Shop
  • Holy Moustache
  • Online
  • Vestiaire Collective

Προσοχή στα νούμερα και λίγο «φρένο» στην παρορμητικότητα! Μην χαλαστείς με την μυρωδιά των vintage ρούχων: είναι λόγω της μεγάλης ποσότητας όταν στοιβάζονται μαζί.

Ένα πλυσιματάκι και θα είναι μια χαρά!

Κ. Μ. Τι παπούτσια φοράς στην παραλία αν δεν σου αρέσουν οι σαγιονάρες; 

Αν στην παραλία θες να είσαι πιο chic μπορείς να αντικαταστήσεις τις σαγιονάρες με μαροκινά slippers και μία φαρδιά πουκαμίσα αέρινη.

Μην αγοράσεις κάτι ακριβό σε παπούτσια για την παραλία λόγω της φθοράς που θα υποστούν. Συνθετικά δέρματα δεν παθαίνουν κάτι, αρκεί να είναι μακριά από το νερό.

Mango

Δ.Δ. Αγαπητή Πελαγία σε διαβάζω κάθε εβδομάδα και μου αρέσουν πολύ οι συμβουλές σου. Ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι προκλητικό και τι όχι. Το Σάββατο βγήκα με έναν άντρα που μου αρέσει. Πριν φύγω από το σπίτι η κολλητή μου με έκραξε γιατί φορούσα πολύ τολμηρό ντεκολτέ όπως είπε. Εμένα μου φαινόταν εντελώς φυσιολογικό. Αλλά μήπως έχω συνηθίσει να ντύνομαι προκλητικά και δεν το ξέρω;

PS. Στο ραντεβού μου πάντως άρεσε πολύ...


Αγαπητή Δ δεν μπορώ να πω τι είναι προκλητικό και τι όχι, προκλητικό για ποιον και με βάση ποια στοιχεία; Αν έχεις συνηθίσει να ντύνεσαι τολμηρά και σου αρέσει, να συνεχίσεις να το κάνεις γιατί σημαίνει ότι έτσι νιώθεις καλά μέσα σε αυτό. Μπορεί να είναι μία φάση μπορεί και όχι.

Εσύ ξέρεις καλύτερα το σώμα σου και πως θες να το παρουσιάζεις, η φίλη σου προσπαθεί να σε «μαζέψει» αλλά έτσι δεν κάνουν οι καλές φίλες; Λολ

 

Π.Ο. Πελαγία γεια σου κι από μένα. Θέλω να πάω σε γάμο στα τέλη Ιουλίου και πήρα φόρεμα με ανοιχτή πλάτη και κλειστό μπροστά. Είναι maxi και ανοίγει πολύ κάτω..Το ερώτημά μου είναι: Έχω μακριά μαλλιά. Πιστεύεις ότι πρέπει να τα πιάσω σε κάποιο κότσο; Θενξξξξ

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις ένα χαλαρό σινιόν χαμηλά ή ψηλά αφήνοντας κάποιες τούφες μπροστά να αγγίζουν το πρόσωπο.

 

 

Σοφία: Αγαπητή Πελαγία γεια σου. Είμαι 1.65 σε κανονικό βάρος 57 κιλά. Τα πόδια μου είναι πολύ αδύνατα και μου πάνε τα κοντά μήκη. Δεν έχω καμπύλες και δεν μου αρέσει να φοράω μίνι φούστες. Πρότεινέ μου σε παρακαλώ καμιά ιδέα γιατί έχω βαρεθεί το παντελόνι!

Σε ευχαριστώ και φιλιά

Σοφία μου αν κατάλαβα καλά είσαι column, όχι καμπύλες, λεπτά πόδια αλλά μου λες ότι σου πηγαίνουν οι μίνι φούστες που δεν τις συμπαθείς.

Υπάρχουν δύο τινά: ή έχεις σωματότυπο column (πάνω & κάτω στενή) και πρέπει να φοράς φούστες που θα σου δημιουργήσουν καμπύλες ή έχεις σωματότυπο inverted triangle (ανάποδο τρίγωνο –λεπτά πόδια – ανοιχτή πλάτη- μικρό στήθος) και θα πρέπει να δώσεις όγκο στο κάτω μέρος του σώματος με σκοπό να ισορροπήσει με το πάνω.

Mango

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να υπολογίσεις το ιδανικό μήκος φούστας -Η Πελαγία Χριστάκη αποκαλύπτει τον χρυσό κανόνα