Sezane
Sezane
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ποιο είναι το ιδανικό φόρεμα για να πας στο θέατρο της Επιδαύρου -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες για την μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Kαι αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε όλα όσα σας απασχολούν και σας δίνουμε έξυπνες, κομψές και οικονομικές λύσεις και προτάσεις.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι γάμοι και οι βαπτίσεις στις οποίες είμαστε καλεσμένες μας προβληματίζουν. Τι να φορέσουμε και πώς να είμαστε κομψές στην ζέστη; 

Όλα τα ερωτήματα απαντώνται εδώ.

Π.Λ. Πελαγία γεια σου. Σε είδα στα social media το Σαββατοκύριακο με ένα πολύ ωραίο φόρεμα που είπες ότι το έφτιαξες μόνη σου. Είναι εύκολο; Δώσε μας τα φώτα σου!

Δεν θα σου πω πως είναι δύσκολο γιατί δεν είναι, απλά πρέπει να έχεις κέφι και μια καλή μοδίστρα.

Εμένα με οδήγησε ένα πολύ παλιό ύφασμα της γιαγιάς μου που έμοιαζε με φόδρα, τόσο λεπτό, και σκέφτηκα να φτιάξω ένα κιμονό φόρεμα. Η σκέψη ήταν απλή, αρχίσαμε να το φτιάχνουμε και αμέσως είδαμε με την μοδίστρα ότι χρειάζεται το ύφασμα να γίνει διπλό για να μην φεγγίζει. Εν συνεχεία κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ άδειο και αγόρασα δαντέλα μπορντό για να το διακοσμήσουμε. Σκέφτηκα να τρέχει σαν νερό από πάνω μέχρι κάτω και πλάι και η μοδίστρα την έκοψε σε αυτό το σχήμα. Το κιμονό φόρεμα κλείνει με δύο τρόπους, ο ένας εμφανίζει και τις 2 δαντέλες ενώ ο δεύτερος κρύβει την κάτω στο εσωτερικό. Για να μην πετάμε τίποτα, χρησιμοποιήσαμε δαντέλα αντί για κουμπί για το κλείσιμο του μανικιού ¾ . Αυτά κάναμε εν ολίγοις! Με πολύ κέφι ξαναλέω και 3-4 πρόβες. Αυτό το φόρεμα επέλεξα για να γίνω κουμπάρα νιώθοντας 100% εγώ και πολύ χαρούμενη που τα υφάσματα της γιαγιάς μου, που ήταν δώρα από συγγενείς που πήγαιναν Αμερική, έγιναν κάτι όμορφο από το να είναι διπλωμένα για χρόνια σε μια σακούλα.

 

 

 

 

 

 

Ε.Δ. Καλημέρα!!! Πελαγία μου τι να βάλω το ΣΚ στο θέατρο της Επιδαύρου; Δεν έχω ξαναπάει και θέλω να είμαι comme il faut!!!

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο εκτός από τα αέρινα φορέματα από την basic collection της Ιωάννας Κουρμπέλα για την Επίδαυρο! Αέρινα και δροσερά αλλά καθόλου comme il faut. Έχω την αίσθηση ότι η Επίδαυρος θέλει κάτι ανάλαφρο και όχι στημένο.

 

K. Γ. Καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε καλά. Είμαι 1.70, 65 κιλά με μεγάλο στήθος. Θέλω να πάρω ένα φόρεμα με την πλάτη έξω για έναν γάμο. Πώς θα κρατήσω τα boobs μου στη θέση τους;;;; Απελπισμένη!

Είμαστε μια χαρά και απαντάμε στις ερωτήσεις σας ! Αγαπητή Κ. δεν θα στο πρότεινα... το μεγάλο στήθος χρειάζεται στήριξη και από όσα έχω δει δεν πιστεύω ότι θα καταφέρεις να αισθάνεσαι άνετα.

Παρόλα αυτά έχω την μοναδική λύση από τα πολυμορφικά σουτιέν της Wondebra.

 Wonderbra

Καλημέρα Πελαγία.! Το Σεπτέμβρη γίνομαι νονά και είμαι στην αναζήτηση ρούχων και παπουτσιών. Θα ήθελα κάτι που να μη με δείχνει πιο μεγάλη από την ηλικία μου επειδή οι περισσότεροι τείνουν να με μεγαλώνουν. Επίσης, δεν θα ήθελα σίγουρα κάτι που μπορεί να είναι επίφοβο στη βάπτιση, όπως πχ ντεκολτέ. Είμαι 24, έχω ύψος 1.67 και βάρος 60 κιλά. Τα πόδια μου είναι φυσιολογικά, όχι λεπτά όχι χοντρά, έχω στενή μέση και κανονικούς γοφούς, σίγουρα όχι ανύπαρκτους. 

Τι έχεις να μου προτείνεις;

Από την περιγραφή σου συμπεραίνω πως έχεις ένα πολύ στρωτό σώμα και ηλικιακά σωστά θέλεις κάτι που να μην σε μεγαλώνει αλλά και να σου επιτρέπει να κινηθείς άνετα. Χρειάζεται όμως ως νονά να ξεχωρίζεις! Σου προτείνω τα παρακάτω, βασισμένα σε 6 στυλ.

Η Light Boho Νονά

 

 

Η Αντιδραστική νονά

 

 

Η Fashion Icon νονά

 

 

Η Sport νονά

 

 

Η Ανέμελη νονά

 

 

Η «μόλις γύρισα από διακοπές σας κάνω χάρη που είμαι εδώ» νονά

 

 

 

Καλησπέρα! Είναι η πρώτη φορά που στέλνω μήνυμα! Λοιπόν στο θέμα... είμαι νέα μανούλα είχα πάρει σύνολο 30 κιλά και αισίως έχω χάσει τα 16... Δυστυχώς δεν μπορώ να πιεστώ για να τα χάσω γρήγορα... Η βάφτιση του μικρού πλησιάζει και δεν έχω ιδέα τι να βάλω ούτε καν τι τύπου!! Τι βάζουμε ως μανούλα 12 το μεσημέρι τον Αύγουστο?? Ιδιαίτερη διάθεση για ψώνια δεν υπάρχει ακόμη!

Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι για να τα χάσεις, διανύεις μια περίοδο αλλαγών στη ζωή σου και πιστεύω ότι δεν είναι της παρούσης το θέμα με τα κιλά. Σιγά σιγά θα τα χάσεις και ήδη τα 16 είναι μια πολύ καλή αρχή! Μπράβο μπράβο! Για μεσημέρι Αύγουστο θα πρότεινα κάτι ανάλαφρο και ανοιχτόχρωμο, θα με βοηθούσε βέβαια να μου έδινες πιο πολλές πληροφορίες για την κατανομή του βάρους σου.

Sezane

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να υπολογίσεις το ιδανικό μήκος φούστας -Η Πελαγία Χριστάκη αποκαλύπτει τον χρυσό κανόνα