H&M
H&M
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ο δεκάλογος των εκπτώσεων από την Πελαγία Χριστάκη -Τι θα ψωνίσεις, από πού και γιατί


Όπως κάθε Τρίτη, έτσι και σήμερα, απαντάμε σε όλες σας τις ερωτήσεις και απορίες για την μόδα, το στιλ, αλλά και το shopping.

Kαι αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε όλα όσα σας απασχολούν και σας δίνουμε έξυπνες, κομψές και οικονομικές λύσεις και προτάσεις.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, όπως επίσης και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που μόλις ξεκίνησαν.

Σε τι αξίζει να επενδύσω; Πως να κάνω shopping χωρίς να ξεφύγω από το budget και τι να φορέσω σε κάθε περίσταση για να δείχνω κομψή ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες;

Όλα τα ερωτήματα απαντώνται εδώ.

Μ.Κ.  Γεια σου Πελαγία. Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι κομψά φλατ σανδάλια αλλά δεν μπορώ να διαλέξω γιατί νομίζω πως κανένα δεν ταιριάζει στο περίεργο σχήμα των ποδιών μου. Υπάρχει τρόπος να βρει κανείς το ιδανικό σχέδιο σανδάλια με βάση το σχήμα των ποδιών; Kι αν ναι ποιος;

Καλησπέρα! Επιλογές με βάση το σχήμα του ποδιού δεν έχω κάτι υπόψιν μου αλλά τι να προτιμάς ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά του πέλματος υπάρχει!

Αν έχεις πολύ μικρό πόδι ανάδειξε το με μίνιμαλ σανδάλια ( θα φανεί και μεγαλύτερο) μη το πνίγεις με πολλά λουράκια.

Αν έχεις μεγάλο πέλμα προτίμησε σανδάλια με πιο πλατιά λουράκια για περισσότερη σταθερότητα και άνεση

Αν έχεις πολύ μακριά δάχτυλα φόρεσε σανδάλια που έχουν κορδόνια και τα σκεπάζουν

Το μόνιμο πρόβλημα πολλών γυναικών το κότσι μπορεί να καμουφλαριστεί με πιο ένα σκούρο ή πιo έντονο βερνίκι στα δάχτυλα και σικάτο πέδιλο αρχαιοελληνικό. Αν προσπαθήσεις να το κρύψεις με τα σανδάλια πολλές φορές πετάγεται χειρότερα. Extra tip: Βάλε αντηλιακό λάδι στο πάνω μέρος του πέλματος για bronze αποτέλεσμα κρύβοντας έξυπνα τις ατέλειες.

 

 

 

 

Ε.Ο. Πελαγία μου!!! Θέλω την γνώμη σου! Σε λίγες μέρες, θα πάω για συνέντευξη σε δουλειά! Τι με συμβουλεύεις να φορέσω για να αφήσω καλή εντύπωση; Το καλοκαίρι με δυσκολεύει λίγο να καταλήξω. Το χειμώνα θα φορούσα το κοστούμι μου και τέλος. Τώρα;

Είχα ακριβώς την ίδια συζήτηση με ένα ραντεβού μου πριν λίγες ημέρες και την συμβούλεψα να φορέσει πλισέ φούστα με sneakers ή με flatforms. Κομψό, θηλυκό και άνετο. Επίσης καλό είναι στις συνεντεύξεις να είμαστε ο εαυτός μας, μην παρουσιαζόμαστε με αυστηρό outfit και μετά εμφανιζόμαστε casual. Συνδύασε το casual με chic στοιχεία για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Α. Κ. Γεια σου Πελαγία. Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και πήγα χθες στα μαγαζιά αλλά χιλιομπερδεύτηκα. Ήδη πήρα δύο κομμάτια (μάξι πολύ επίσημο φόρεμα και ένα παντελόνι καμπάνα) που μάλλον δεν θα βάλω ποτέ :( -Θα μου πεις κανένα τρικ να μην χαλάω άσκοπα λεφτά;

Η καμπάνα έχει περισσότερες εφαρμογές από τα skinny παντελόνια! Μην απογοητεύεσαι, ταιριάζει εξαιρετικά στα μεσογειακά σώματα!

Θα ήταν καλό να σημειώσεις τις ελλείψεις σου. Για παράδειγμα, χρειάστηκες μια τζιν καμπάνα. Όταν λέω να σημειώνουμε, εννοώ κανονικά σε χαρτί..

Πολύ σημαντικό: πριν βγούμε για ψώνια, πρέπει να αναρωτηθούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά από τη λίστα μας, αλλά και το πώς θέλουμε να ντυνόμαστε, δηλαδή το στιλ μας. Δεν χρειάζεται να παρασυρόμαστε. Καλό θα ήταν να υπήρχε ένας φάκελος στον υπολογιστή, που να βάζεις μέσα ό,τι σου αρέσει, ό,τι σε εμπνέει. Ανάλογα με τον σωματότυπο σου, μπορείς να βρεις το είδος φούστας, φορέματος ή παντελονιού που αναδεικνύει το σώμα σου (αυτά που λέμε εδώ κάθε Τρίτη...)

Ένας βασικός κανόνας, είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλες μας, σε αντίθεση με την επικρατούσα ιδέα, πως οι λεπτές γυναίκες μπορούν να φορέσουν τα πάντα.

Ο Δεκάλογος των Εκπτώσεων

1. Οι εκπτώσεις δεν είναι για να αγοράσουμε 10 Τ-shirt των 2,99 ευρώ επειδή είναι φθηνά.

2.  Μην αγοράζεις τα ίδια πράγματα με τις φίλες σου, βρες το δικό σου στιλ.

3. Είναι η ώρα να επενδύσεις σε κλασικά ρούχα, που θα διαρκέσουν (λινά, μεταξωτά που θα βρεις σε πολύ καλές τιμές)

4. Η ποσότητα δεν είναι η λύση της «Δεν έχω τι να βάλω» φάσης της ντουλάπας σου.

5. Τα παπούτσια πρέπει να είναι πάντα προσεγμένα και βολικά, ακόμα και αν είναι γόβες. Αγόρασε το σωστό πέδιλο, με ποιότητα και άνεση και άσε κάτω αυτό με 20 ευρώ που βρήκες!

6. Αγόρασε κάτι που φοβάσαι να φορέσεις, αλλά σου αρέσει. Είναι μία πρόκληση.

7. Ένα μεταξωτό slip dress για καλοκαίρι επιβάλλεται.

8. Ήρθε η ώρα για το τέλειο jean, ψάξε, δοκίμασε και μην πάρει μαζί την φίλη που ξέρεις ότι σε «θάβει» για να διαλέξετε (δαιμονικό γέλιο).

9. Μην αγοράζεις παρόμοια πράγματα (μόνη μου μιλάω).

10. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου στα ψώνια και να μην τα αγοράσεις όλα (5 σακούλες ρούχα δεν σημαίνουν κάτι).

Extra tip! Αυτά που πήρες με τι σκοπεύεις να τα φορέσεις;

Κ.Κ. Πελαγία γεια. Είμαι η Κωνσταντίνα από Κομοτηνή.  Το Σάββατο γίνομαι 26 και έχω κανονίσει ένα beach party σε μια κοντινή παραλία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω και δεν ξέρω τι να βάλω σε τέτοια περίσταση, με άμμο κλπ. Επίσης δεν έχω πολλά λεφτά και πρέπει κάπως να ξεχωρίζω! Τι θα μου πρότεινες να αγοράσω για να βάλω;


Γενέθλια, beach party και 26! Κωνσταντίνα μου τα πράγματα είναι απλά! Μαγιό ολόσωμο σαν κορμάκι ή μπικίνι καρό, τζιν σορτς και μερικά φευγάτα αξεσουάρ.

 

 

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να υπολογίσεις το ιδανικό μήκος φούστας -Η Πελαγία Χριστάκη αποκαλύπτει τον χρυσό κανόνα