Instagram @thestyleograph
Instagram @thestyleograph
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Πώς να φορέσω το μίνι φόρεμα το φθινόπωρο: με ή χωρίς καλσόν;» -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Κάθε Τρίτη, μέσα από το Bovary, η Πελαγία Χριστάκη απαντά στις ερωτήσεις σας και σας δίνει ιδέες για τη μόδα και το shopping.

«Eπιστρέφοντας από τις διακοπές, θα έλεγα ότι είναι μια καλή αρχή για νέες βάσεις και όνειρα για τη νέα σεζόν: εδώ που τα λέμε, θεωρώ ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που μας εισάγει σε μια νέα χρονιά και όχι ο Ιανουάριος. Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία για λιγότερο νευρωτισμό και περισσότερους αληθινούς στόχους.

Ακούω ήδη φωνές τύπου «Άσε μας ρε Πελαγία τι σχέση έχουν τα ρούχα με τη νέα αρχή και τους στόχους;».

H απάντηση είναι ότι έχουν: κι αυτό γιατί αφορούν τον άνθρωπο κι εσένα. Nα θυμάσαι ότι όσο πιο λειτουργική και παιχνιδιάρικη (σσ. μιλώ για τα ρούχα) είναι η καθημερινότητά σου, τόσο πιο χαλαρή θα είσαι.

Πάμε στις ερωτήσεις:

Μ.Τ. Καλό φθινόπωρο! Θέλω τη γνώμη σου. Έχω ένα βραδινό κάλεσμα σε σπίτι, -μη φανταστείς τρελές επισημότητες-, απλά θέλω να φορέσω μια ολόσωμη φόρμα (με τιράντες, σε μπλε σκούρο χρώμα) που έχω και δεν ξέρω με τι παπούτσι να την συνδυάσω. (σσ. Θέλω τακούνι, σε καμία περίπτωση κάτι φλατ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλή σεζόν να έχουμε! Σου βρήκα κάτι που ταιριάζει με ολόσωμη φόρμα, φορέματα, φούστες δηλαδή με τα πάντα και είναι τόσο διαφορετικό εξ αιτίας του gingham ή αλλιώς vichy καρό.

SAM EDELMAN, The Outnet

Ν.Π. Πελαγία μου! Είσαι πολύ αυθεντική, οι απαντήσεις σου με βοηθάνε... και σε ψυχολογικό επίπεδο. Απορία: μέχρι πότε μπορούμε να φοράμε μίνι φορέματα με γυμνό πόδι -πριν πιάσουν τα κρύα-; Η’ το καλσόν (ακόμα και το μαύρο οπάκ) είναι πασέ; Τι πιστεύεις; Πχ. Έχω ένα μίνι φόρεμα, μακρυμάνικο, που φοριέται ιδανικά με ankle boots. Και σκέφτομαι: μπορώ να το φοράω το χειμώνα με γυμνό πόδι; ‘Η χρειάζεται καλσόν;

Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου! Κάθε φορά που μου γράφετε κάτι καλό θέλω και άλλο! (τέτοια είμαι!).

Αγαπητή Ν. Το μέχρι πότε θα το κρίνεις εσύ. Υπάρχουν κάποιες πολύ τυχερές γυναίκες που δεν κρυώνουν, όμως, θα σου πρότεινα να μην το παρακάνεις και μέσα Οκτώβρη να αρχίσεις να το σκέφτεσαι.

Το οπάκ δεν μου αρέσει πια (μέχρι να μας το ξαναλανσάρουν λολ): δώσε μια ευκαιρία σε αυτό εδώ είναι πραγματικά πολύ κολακευτικό στο πόδι.

Διαφανές Καλσόν Χωρίς Ραφές Ματ 20 Den Totally Invisible Premium

Π.Κ. Θέλω να πάρω ένα άνετο παπούτσι για τον χειμώνα. Όμως: δεν θέλω ούτε μπαλαρίνες, ούτε μπότες. Σκεφτόμουν να αγοράσω sneakers, που είναι ό,τι πιο άνετο υπάρχει. Απλά, τον χειμώνα ποια είναι η πιο ωραία απόχρωση σε ένα τέτοιο παπούτσι; Το λευκό μήπως είναι άκυρο; Τα περισσότερα ρούχα μου είναι σκούρα! Σε φιλώ.

Μετά το λευκό υπάρχει και το γκρι! Suede βέβαια! Για να τα λέμε όλα θα χρειαστείς «σπρέι αδιαβροχοποίησης».

Αdidas

Ε.Σ: Ελπίζω να σε βρίσκω καλά και φυσικά δημιουργική. Είμαι η Ε., φοιτήτρια και το τελευταίο διάστημα έχω ανακαλύψει τη στήλη σου στο Bovary. Η αισθητική σου είναι πολύ κοντά στη δική μου, γι' αυτό αποφάσισα να ζητήσω τη συμβουλή σου. Το βασικό μου ερώτημα είναι ποιο θα ήταν το κατάλληλο στιλ για μια επιμελήτρια τέχνης.

Σ' αυτή τη φάση προετοιμάζομαι για την πρώτη μου έκθεση και τις κυρίως σπουδές μου στο αντικείμενο, όποτε θα ήθελα μια κατεύθυνση.

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι χρειάζομαι τρία διαφορετικά στιλ άλλα να κρατάνε την ίδια προσωπικότητα. Ένα για τις συναντήσεις με τους χρηματοδότες, μουσείο κτλ. που θέλει να είναι πιο αυστηρό και επαγγελματικό. Ένα στην κυρίως εργασία της έκθεσης που περιλαμβάνει από σχεδιασμό και κουβάλημα μέχρι διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, -αλλά να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη συνάντηση εντός του χώρου με συνεργάτες όλων των κατηγοριών-, και μία από τα εγκαίνια μιας έκθεσης και την καθημερινή παρουσία στον χώρο με ξεναγήσεις ή απλή επικοινωνία με τους επισκέπτες και συνεργάτες.

Φαίνεται λίγο πολύπλοκο -και είναι για μένα-, όποτε θα χαρώ να δω την οπτική σου. Επίσης, μια άλλη ερώτηση είναι ότι αυτό διαφοροποιείται με βάση τη χώρα εργασίας, διότι θα εργάζομαι σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία. 

Ίσως να είναι παράξενο που έχω τέτοιες απορίες, αλλά και ο curator θέλει τον curator του. Δύο χαρακτηριστικά που με διακρίνουν είναι η πρακτικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου και οι μεγάλες τσάντες, αν και μικροκαμωμένη. Επίσης, το ύψος είναι ένα μικρό πρόβλημα για μένα διότι δεν ξεπερνώ τον 1.50, όποτε είμαι η χαρά της μοδίστρας και γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί με το λάθος ντύσιμο να γίνει γελοίο, θεωρώ ότι οι συμβουλές σου θα ήταν πολύτιμες.

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα χαρώ να διαβάσω ένα αντίστοιχο άρθρο και φυσικά να σου στείλω πρόσκληση όταν είναι έτοιμη η έκθεση. 

Αγαπητή Ε. Τα ρούχα είναι μέσα στην τέχνη: πιστεύω ότι θα το βρεις πολύ εύκολα με την δημιουργικότητα που έχεις και ελπίζω να σε βοηθήσουν τα παρακάτω tips!

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση θα χαρώ να σε γνωρίσω από κοντά.

1. Το σακάκι μπορεί να μεταμορφώσει όλα τα outfits.

2. Προτίμησε μονοχρωμία για να σε ψηλώνει.

3. Τζιν σκουρόχρωμα και παντελόνια ¾ στενά.

4. Μποτάκια μόνο μυτερά με τακούνι μεσαίο για άνεση και τετράγωνο.

Steve Madden, Nak

5. Για τις κρύες μέρες ένα καλό παλτό

Rouje

6. Εσωτερικά διάλεξε ένα μπουφάν πολύ λεπτό με down feather για μόνωση, ειδικά όταν ταξιδεύεις ή μεταφέρεις αντικείμενα αλλάζοντας διαρκώς θερμοκρασίες

Benetton

 

7. Ζώνη λεπτή δερμάτινη για να δένεις το σακάκι

Η μοδίστρα θα είναι η καλύτερή σου φίλη και αυτό πίστεψέ με είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να έχεις για μια τέλεια εφαρμογή. Κορίτσια στις μοδίστρες όλες!

Σαν στιλ σου προτείνω ένα clean cut με μερικά pop στοιχεία, όπως για παράδειγμα ένα έντονο χρώμα μποτάκι, μεταξωτό φουλάρι, καρφίτσα και κοσμήματα για να φωτίσουν το «ήσυχο» look σου. Να κινηθείς για αρχή με βασικά και ποιοτικά ρούχα και όσο περνά ο καιρός να ενσωματώνεις στοιχεία και από τις 3 χώρες. Μπορείς αν θες, να μείνεις στο ήσυχο, μονοχρωματικό και μουντό γενικά στυλ γιατί έχεις και το ξανθό μαλλί που σε φωτίζει (με βάζετε και σας γκουγκλάρω και σας ψάχνω στο διαδίκτυο ρε κορίτσια, στείλτε και μια φωτό).

 

 

 

 

 

 

 

Θα ήθελα να μιλήσουμε και μέσω μέιλ για να δούμε πιο διεξοδικά τι αγορές θα κάνεις αν έχεις παραπάνω απορίες.

Shutterstock
Shutterstock

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να ντυθείς οικονομικά στο γραφείο με ρούχα που μοιάζουν ακριβά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει