Shutterstock/  Creative Lab
Shutterstock/ Creative Lab
ΤΟ ΣΤΙΛ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ

«Από μένα είναι όχι» -Τι δεν πρέπει ξαναφορέσεις στα 30, τα 40 και τα 50 σύμφωνα με τοπ στιλίστρια


Κάθε δεκαετία στη ζωή μιας γυναίκας είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ανεπανάληπτη.

Κάθε χρόνος που περνά την γεμίζει εμπειρίες και δημιουργεί ευκαιρίες. Της δείχνει τι είναι αυτό που την κάνει καλύτερη, τι πρέπει να αφήσει πίσω της για να προχωρήσει, τι αναδεικνύει την προσωπικότητά της και τι «σαμποτάρει» την καλή της διάθεση.

Το στιλ κάθε γυναίκας είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται.

Tα 30, τα 40 και τα 50 έχουν τα δικά τους στιλιστικά do’s & dont’s: κομμάτια στα οποία αξίζει να επενδύσει μια γυναίκα και κομμάτια που της αφαιρούν πόντους κομψότητας.

Η celebrity stylist από το Σίδνεϊ, Rosie McKay, αποκαλύπτει στη Daily Mail τα κομμάτια που αξίζουν μια θέση στην ντουλάπα σου σε κάθε δεκαετία της ζωής σου και τα κομμάτια που δεν έχουν θέση σε αυτή.

Tι να απομακρύνεις στα 30: 

1) Πολύ στενά, στράπλες φορέματα: Μια στιλιστική επιλογή που σύμφωνα με την στιλίστρια είναι περισσότερο ταιριαστή στην δεκαετία των 20. Στα 30, μπορείς να επιλέξεις ένα slip dress, ένα κομψό midi φόρεμα ή ένα all time classic μαύρο φόρεμα.

Shutterstock/ Creative Lab
Shutterstock/ Creative Lab

2) Kιτς κοσμήματα: Tα «θορυβώδη» σκουλαρίκια και κολιέ (σε έντονα σχέδια και χρώματα) δεν θα αναδείξουν την elegant πτυχή της στιλιστικής σου προσωπικότητας, σύμφωνα με την Rosie. Λεπτές αλυσίδες και διακριτικά σκουλαρίκια (πχ. χρυσοί κρίκοι) μπορούν να ταιριάξουν με κάθε σου outfit.

 

3) T-Shirts με στάμπες: Για την Rosie, στα 30 σου «χρειάζεται να προσθέσεις λίγη ωριμότητα στο στιλ σου». Τ-Shirts με αγαπημένους σου ήρωες που φορούσες στα 20s σου, δεν έχουν θέση στην γκαρνταρόμπα σου πλέον. Οταν θελήσεις να φορέσεις T-Shirt με στάμπα, φρόντισε να είναι λευκό και το σχέδιο -όσο γίνεται- μίνιμαλ.

4) Παπούτσια χαμηλής ποιότητας: Επένδυσε στο κεφάλαιο «παπούτσια». Απομάκρυνε όλα τα ζευγάρια που δεν είναι αναπαυτικά και ανθεκτικά. Ενα ζευγάρι δερμάτινα μποτάκια ή μπότες, ένα ζευγάρι γόβες με κλασικό στιλ κι ένα καλό ζευγάρι flat για καθημερινές εμφανίσεις είναι ό,τι χρειάζεσαι, σύμφωνα με την στιλίστρια.

Shutterstock/ Creative Lab
Shutterstock/ Creative Lab

Τι να απομακρύνεις στα 40:

1) Φαρδιές παντελόνες που δεν σε κολακεύουν: Αν θες να κρύψεις ατέλειες, μην πέσεις στην «παγίδα» της φαρδιάς γραμμής. Επίλεξε παντελόνια που αγκαλιάζουν την σιλουέτα σου κι έχουν ιδιαίτερο τελείωμα.

 

2) Σκισμένα τζιν: Στα 40 σου, προσπάθησε να αφήσεις χώρο για ρούχα με διαχρονικό στιλ. Σύμφωνα με την στιλίστρια, ένα σκισμένο τζιν ανήκει στην γκαρνταρόμπα των προηγούμενων δεκαετιών της ζωής σου. Ενα τζιν σε κλασική γραμμή, που αγκαλιάζει το σώμα είναι ιδανική επιλογή για τις καθημερινές σου εμφανίσεις.

3) Προσοχή στο πανωφόρι: Στα 40 σου δώσε έμφαση στο πανωφόρι σου. Για παράδειγμα, η στιλίστρια θεωρεί ιδανική επιλογή ένα καμηλό trench coat (και όχι ένα cardigan με σχέδια ή παγιέτες).

 

 

 

Tι να απομακρύνεις στα 50:

Τις (πολύ) μίνι φούστες: Σύμφωνα με την στιλίστρια, είναι ωραίο σε κάθε δεκαετία της ζωής μας να διατηρούμε τις ισορροπίες. Μια εφαρμοστή pencil φούστα θα σας κολακέψει περισσότερο -σε σύγκριση με μια μίνι φούστα-, σύμφωνα με την στιλίστρια σε αυτή τη δεκαετία της ζωής σας. Απομακρύνετε ρούχα που υποβαθμίζουν την κομψότητά σας και δεν εκφράζουν αυτό που είστε στην πραγματικότητα.

2) Προσοχή στα υφάσματα: Ένα μεταξωτό πουκάμισο ή τοπ, ένα κασμιρένιο πουλόβερ: δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα υφάσματα. Τοπ χαμηλής ποιότητας, με prints και έντονα χρώματα, δεν έχουν θέση στην ντουλάπα σας.

3) Εσώρουχα που δεν σας κάνουν να νιώθετε άνετα: Αν μια λέξη χαρακτηρίζει σε στιλιστικό επίπεδο αυτή την δεκαετία, είναι η λέξη «άνεση». Μην επιλέξετε εσώρουχα που κουράζουν το σώμα και δεν το προστατεύουν, σύμφωνα με την στιλίστρια. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στην αγορά που συνδυάζουν άνεση, ασφάλεια και στιλ.

4) Τα (εντελώς) φλατ παπούτσια: Τα φλατ παπούτσια είναι φαινομενικά μια άνετη επιλογή. Ωστόσο, η στιλίστρια θεωρεί ότι σε αυτή την δεκαετία λίγο τακούνι είναι απαραίτητο. Χαρίζει πόντους ύψους και κολακεύει το σώμα.