Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πώς θα μεταμορφώσεις το απλό μαύρο φόρεμα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Λίγο πριν τις γιορτές έχουμε μπει για τα καλά στον πυρετό των προετοιμασιών.

Τι θα φορέσουμε στο ρεβεγιόν, πώς θα συνδυάσουμε κομμάτια που ήδη έχουμε και...τελικά μας κολακεύει ακόμα εκείνο το σέξι φόρεμα;

Τα look των γιορτών μας ενθουσιάζουν και από την άλλη, λιγάκι μας «προβληματίζουν».

 Ψυχραιμία! Αυτά τα Χριστούγεννα θα είστε οι πιο κομψές και εντυπωσιακές με αυτά τα έξυπνα tips.

Αυτές είναι οι απορίες σας γι'αυτήν την εβδομάδα και σας έχουμε τις απαντήσεις: 

K.Π: Γεια σας. Έχω ένα μίντι μαύρο φόρεμα σε σχετικά στενή γραμμή. Το έχω αρκετά χρόνια και το έχω φορέσει πολύ. Τι να κάνω για να το αλλάξω λίγο και να το ξαναβάλω τα Χριστούγεννα, εφόσον δεν πρόκειται να αγοράσω κάτι καινούργιο; 

Τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να αρχίσεις να αγοράζεις ρούχα που ίσως δεν ξαναφορέσεις ποτέ, πολύ σωστά σκέφτεσαι να αλλάξεις τον τρόπο χρήσης του φορέματός σου. Σου έχω μία λύση για κάλεσμα σε τραπέζια αλλά μπορείς να την φορέσεις και βράδυ διαφορετικά: το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μεγάλο τετράγωνο μαντήλι. 

Για να σου δώσω να καταλάβεις, διπλώνοντάς το στη μέση ως τρίγωνο, θα πρέπει να μπορεί να φορεθεί στους ώμους και οι γωνίες του να καταλήγουν κάτω από τη μέση. Πέρασε το στους ώμους τραβώντας τις γωνίες του κοντά στη μέση σου, έπειτα χρησιμοποίησε μια λεπτή ζώνη για να σταθεροποιήσεις το μαντήλι πάνω σου. Το πίσω κομμάτι του, το τρίγωνο της πλάτης μπορείς να το τυλίξεις κάνοντάς το γιακά ή μπορείς, αν είναι αρκετά μακρύ, να το περάσεις κι αυτό στη ζώνη. Ένα τρικ, επειδή θα γλιστράει πίσω είναι να πιάσεις με παραμάνα που ασφαλίζει ή με μια διακοσμητική καρφίτσα.

E.M. Πελαγία ελπίζω όλα καλά! Να σε ρωτήσω: έχω ένα πολύ ωραίο μαύρο πουκάμισο με διαφάνεια. Δεν το έχω φορέσει ποτέ όμως, γιατί δεν ξέρω ούτε με τι να το συνδυάσω, ούτε τι να βάλω από μέσα... Κάθε βοήθεια πολύτιμη.

 Αν είσαι γενναία (για το κρύο εννοώ) μπορείς από μέσα να βάλεις ένα bustier ή ένα νεγκλιζέ.

Προσωπικά έχω «δανειστεί» ένα δύο από την μητέρα μου γιατί έχουν πολύ καλή εφαρμογή.

Εσύ μπορείς να βρεις ένα νεγκλιζέ σε φόρεμα ή μπορείς να αξιοποιήσεις κάποιο καλοκαιρινό σατέν τοπ ή το πάνω μέρος ενός σετ για ύπνο. Το πάνω μέρος από σέξι σετ ύπνου... αυτό που φοράμε μια στο τόσο όταν δεν κρυώνουμε (σατανικό γέλιο).

Τ.Ε. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πού μπορώ να βρω καλά vintage κομμάτια κι αν έχει νόημα να κάνω ένα τέτοιο look. Φοβάμαι ότι θα είμαι λίγο αστεία.

Vintage υπάρχουν πολλά... Mπορείς να βρεις ενδιαφέροντα στη «Γουαδελούπη» στου Ψυρρή αλλά και online στο «Vestiaire Collective». Ετοιμάσου να ξε-τρε-λα-θείς .

Α.Κ. Γεια σου Πελαγία. Τι φοράει μια καστανή κυρία μετά τα 50 σε ρεβεγιόν; Οι διαστάσεις μου είναι κανονικές. 1,67, 62 κιλά. Ευχαριστώ!

Είσαι υπέροχη και στην πιο ωραία φάση! Γι' αυτό θα έλεγα να τολμήσεις ένα σέξι, μάξι, κρουαζέ φόρεμα. Ιδανικά από βελούδο.

 

Ν.Κ: SOS Πελαγία! Τι φοράει μια έγκυος στον 8ο σε ρεβεγιόν;;

Θα σου πρότεινα να φορέσεις κάτι κολλητό με έντονα prints! Έτσι για να γιορτάσεις το γεγονός και να μην έχει κανείς να πει τίποτα!

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης:

 

«Πώς να φορέσω το καρό παντελόνι ώστε να δείχνει κομψό;» -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει

«Ποιo είναι το κατάλληλο μποτάκι για εμένα που έχω «γεμάτες» γάμπες;» -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά