Shutterstock
Shutterstock
SEQUINS DOS & DONTS

Τα dos & don’ts της παγιέτας -Οδηγίες για να κάνετε το φόρεμα με παγιέτες να δείχνει casual και κομψό


Tα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά αλλά και το μεσοδιάστημα είναι η εποχή της παγιέτας.

Παιχνιδιάρικες, αστραφτερές και πάνω από όλα γιορτινές, οι παγιέτες δεν γίνεται να λείπουν από τα λουκ των γιορτών. Καταλαβαίνουμε ότι σε πολλές από εσάς μπορεί να δείχνουν υπερβολικές, ενώ υπάρχει κίνδυνος, αν δεν φορεθούν σωστά (και συμβαίνει πολύ συχνά), να δείχνουν κιτς και φτηνές, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε.

Για παράδειγμα: έχετε δει ποτέ τις fashionista να φοράνε σούπερ μίνι φόρεμα από παγιέτες, με καλσόν στο χρώμα της επιδερμίδας (ΝΟΤ ΝΟΤ ΝΟΤ) και πανύψηλα τακούνια με φιάπα; Mάλλον όχι.

Υπάρχει σωστός τρόπος να τις φορέσετε και εκτός από πολύ chic να δείχνουν και πιο «ήσυχες».

Ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που πολλές γυναίκες θα ενδώσουν στην glam γοητεία τους, σας έχουμε όλους τους τρόπους να φορέσετε παγιέτες χωρίς να «βγάζουν μάτι».

 

 

Ναι, θέλουμε να δείχνουμε σέξι, αλλά με τον πιο elegant τρόπο.

Do

Πείτε ναι στα μίντι φορέματα. Κάντε την διαφορά και συνδυάστε με δερμάτινες κλασικές μπότες και ένα blazer ή μονόχρωμη faux γούνα.

 Zara

Don't

Με παγιέτες ή χωρίς, αν είστε λάτρεις του μίνι ΠΡΟΣΟΧΗ! To διάφανο καλσόν τις περισσότερες φορές δεν δείχνει κομψό, για αυτό καλύτερα να το αποφύγετε. Αν δεν αντέχετε να το φορέσετε με γυμνά πόδια, φέτος τα κορίτσια της μόδας τα φορούν με λεπτό μαύρο καλσόν και πέδιλα (επίσης προσοχή στις ραφές στα δάχτυλα). Επιπλέον, έχετε στο μυαλό σας πως οι nude γόβες και τα ankle boots δεν ταιριάζουν με μαύρο καλσόν.

Saint Laurent, Net-a-Porter

Do

Αν το φόρεμα σας έχει λεπτές τιράντες, συνδυάστε το με ένα fluffy πλεκτό ή ζιβάγκο από μέσα. Ολοκληρώστε με χαμηλό τακούνι ή loafers για σοφιστικέ αποτέλεσμα.

Allen Schwart

H&M

 

Don't

Tα υπερβολικά ψηλά τακούνια και η φιάπα είναι τάση της περασμένης δεκαετίας.

Prada, Net-a-porter

Do

Αν πάλι θέλετε να κάνετε τις παγιέτες να δείχνουν girly και το look ανάλαφρο πείτε ναι στα sneakers. Plus, θα χορεύετε άνετα όλο το βράδυ.

Ganni, Shopbop