Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Εχεις σωματότυπο αχλάδι; Αυτή είναι η ιδανική φούστα για εσένα -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Νέα εβδομάδα σημαίνει νέες ευκαιρίες και νέες στιλιστικές απορίες! 

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, δεν θέλουμε ούτε στιγμή να απαρνηθούμε την κομψότητα και το προσωπικό μας στιλ.

Οι τάσεις φυσικά, και μας ενδιαφέρουν, όμως, πριν τις υιοθετήσουμε αξίζει να τις προσαρμόσουμε στα μέτρα μας. 

Τί γίνεται με όλα αυτά που μας προβληματίζουν;

 Αυτές είναι οι ερωτήσεις σας γι' αυτή την εβδομάδα.

T.Λ: Πελαγία μου, μου αρέσουν πολύ οι πλισέ midi φούστες που είναι στη μόδα. Αλλά νομίζω ότι δεν μου πάνε καθώς έχω σωματότυπο αχλάδι, συνεπώς είμαι πιο ανοιχτή στο κάτω μέρος. Μου προτείνεις κάποια εναλλακτική ή αν τελικά πάρω πλισέ, πώς μπορώ να «κρύψω» τις ατέλειες;

Η ερώτηση είναι «μαχαιριά» στην καρδιά! Προχθές φόρεσα μια μάξι πλισέ φούστα της μητέρας μου και λέω η fashionista (γέλια) να φορέσω ένα φαρδύ πουλόβερ από πάνω. Το πλεκτό αρκετά μακρύ...μίνι θα έλεγα. Ήμουν τόσο χάλια που το αντικατέστησα από πάνω με ένα στενό λεπτό πλεκτό προσθέτοντας μια φαρδιά ζώνη στη μέση.

Σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί ρε κορίτσια δεν είναι όλα μόδα. Πρέπει να κοιτάζουμε ποια είναι τα δυνατά μας σημεία και στη δική μου περίπτωση που είναι ο κορμός μου, τον εξαφάνισα.

Αμέσως δεν ένιωσα άνετα με αυτό το ντύσιμο και αυτό είναι το πιο αληθινό τεστ που μπορείς να κάνεις.

Να σου πω εδώ ότι το πλισέ τονίζει κοιλίτσα, προτίμησε άλφα γραμμή στις φούστες σου, είναι μια ασφαλής επιλογή.

 

Φ.Π:  Γεια σου Πελαγία. Θέλω να πάρω μία καινούργια καλή τσάντα, που να κρατιέται χειμώνα-καλοκαίρι. Μου αρέσουν οι τάσεις που βλέπω, όπως οι κροκό, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Τι μου προτείνεις; Σε ποια αξίζει να επενδύσω;

Σε μια ταμπά ή blue navy! Αγαπημένα και διαχρονικά! Κροκό πάλι σε καφέ. Γίνεται πιο ανάλαφρη και βέβαια θέλει και casual ντύσιμο. Και η μαύρη είναι φανταστική τώρα που την ξανακοιτάζω.

 

 

 

 

 

Ν.Κ. Πελαγία μου γεια σου, σου εύχομαι καλή χρονιά. Έχω αγοράσει ένα (μαύρο, μίνι, αμάνικο) δερμάτινο φόρεμα. Πώς μπορώ να το συνδυάσω κομψά; Τι να φορέσω από μέσα ώστε να το αναδείξω; Σ'ευχαριστώ πολύ!

Καλή Χρονιά με υγεία και λιγότερους υδατάνθρακες (προσωπική πάλη)! Το δερμάτινο φόρεμα θέλει αόρατα εσώρουχα! Θα είσαι μια κούκλα με μια ψηλή γόβα και λεπτό μαύρο καλσόν. 

Μόνο πρόσεξε εσωτερικά να μην διαγράφονται λάστιχα και ραντάκια.

Ρ.Ο. Βλέπω ότι είναι της μόδας τα μεγάλα πουλόβερ με έντονα χρώματα. Έχω μεγάλο στήθος και όταν τα φοράω νιώθω σαν να με κάνουν διπλάσια σε όγκο. Τι με συμβουλεύεις; 

Είσαι πολύ σωστή, το μεγάλο στήθος θέλει λεπτή πυκνή πλέξη χωρίς κοτσίδες, οκτάρια και ντεκόρ. Λεπτό νήμα, σκούρα χρώματα και ανοιχτό λαιμό. Είμαι περήφανη που ξέρεις ήδη τι πρέπει να κάνεις.

Φιλιά πολλά! Κάνω διατροφή. Ποια με νιώθει;

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί