Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Το μοναδικό κομμάτι που μπορεί να μεταμορφώσει την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει


Τρίτη με Q and A στο bovary.gr!

Την εβδομάδα που πέρασε, συγχύστηκα με κάτι που είδα στα social media και θέλω να σας το πω. Μια γνωστή μου ανέβασε ένα στόρι και στην ουσία κουνούσε το δάχτυλο σε όποιες κοπέλες είχαν μακιγιάζ (μακιγιέζ η ίδια) σωστό αλλά όχι ντύσιμο... Με ενοχλεί η έλλειψη ευγένειας και η θεώρηση ότι «όλα είναι για το φαίνεσθαι». Η μόδα, το μακιγιάζ, τα ρούχα, τα πάντα είναι φτιαγμένα για τον άνθρωπο, όχι..τον χιονάνθρωπο.

Ο κομπασμός, η έλλειψη κατανόησης για το ότι δεν είμαστε «εξώφυλλα περιοδικών» αλλά και η υπεροψία είναι πολύ κουραστικά.

Σκοπός των ρούχων και των καλλυντικών είναι να αναδείξουν την γυναίκα αγαπώντας την, όχι προσβάλλοντάς την.

Σε αυτή τη στήλη, λοιπόν γιορτάζουμε, όλες τις φάσεις σου -ακόμα και το πρωί που έχεις μαλλιά ανακατεμένα («bed head» έχει γίνει και τάση).

Αυτά από εμένα και φιλιά σε όλες!

Ε.Λ: Πελαγία καλησπέρα! Με λένε Έλενα και είμαι 41 ετών! Είμαι σχετικά αδύνατη, 1,63 και 53 κιλά. Θέλω να σε ρωτήσω πώς μπορώ να συνδυάσω το μαύρο διάφανο μπλουζάκι (έχει και μικρά, μαύρα, πουά, βελούδινα στοιχεία στην διαφάνεια).Πιστεύω να βοήθησε η περιγραφή μου. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητή Έλενα κατάλαβα ακριβώς! Έχουμε τρεις τρόπους για να φορέσεις την μπλούζα, ελπίζω να μην έχει ruffles και να είναι απλή.

1) Μέσα από άλλο φόρεμα (τολμηρή fashionista)

2) Με σουτιέν μόνο

3) Μέσα από τζιν πουκάμισο (cowboy girl meets chic girls)

4)Με maxi φούστα σατέν

5) Με κορμάκι από μέσα

X.Z: Πελαγία μου, κάνω ένα ξεκαθάρισμα στα παπούτσια μου και βρήκα κάτι μαύρες μπότες ιππασίας που είχα αγοράσει πριν πολλά χρόνια, τότε που ήταν της μόδας. Να της ξαναφορέσω με skinny jeans ή να τις ξεφορτωθώ; Ευχαριστώ! 

Σε καταλαβαίνω, είχα και τις έδωσα.. Δεν το βλέπω να έρχονται όπως τις είχαμε. Αν έχεις, όμως, χώρο και δεν θες να το ρισκάρεις, μπορείς να τις κρατήσεις σε «ανενεργό σημείο» της ντουλάπας. Ψηλά δηλαδή!
 

Μ.Ε: Καλησπέρα Πελαγία μου! Θα βγω για πρώτη φορά (βραδινό) ραντεβού με το παιδί που μου αρέσει. Θα πάμε για ποτό, στο όρθιο. Είμαι περίπου 30. 1,64, περίπου 63 κιλά. Δεν έχω ιδέα τι να φορέσω, πραγματικά.

Αγαπητή φίλη, το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό στο να διαπιστώσεις με τι άνθρωπο βγαίνεις και να δεις πώς θα κινηθείς στο μέλλον μαζί του. Θα πρότεινα total black άνετο ντύσιμο, για να μπορείς να νιώθεις ο εαυτός σου και να μην σου βγει δυσφορία. Φόρα αυτό το outfit που νιώθεις ότι σε κάνει supergirl. Σημαντικά είναι τα κοσμήματα και ένα ωραίο μακιγιάζ. Κόσμημα κρίκοι! Όχι JLO, πιο μαζεμένοι.

Α.Χ: Πελαγία μου, η άνοιξη μπαίνει σιγά σιγά και μας φτιάχνει τη διάθεση. Επίσης, έρχεται η ώρα να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Θέλω να ψωνίσω, αλλά,δυστυχώς, τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν πολλά πολλά! Θέλω να πάρω ένα και καλό! Αν πρέπει να αποκτήσω ένα κομμάτι αυτή την άνοιξη, τι μου προτείνεις να είναι; Σε φιλώ!

Μια φούστα για όλες τις ώρες, με sneakers, με Τ-Shirts αλλά και για βράδυ με κορμάκι! Χρώμα!

 

 

B.Γ: Αγαπητή Πελαγία, διαβάζω στο bovary.gr ότι την άνοιξη θα είναι τάση τα φτερά. Μου αρέσουν πολύ τα χρώματα και η κίνησή τους αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να φορεθούν real life και κυρίως σε casual σύνολα. Δεν θα έλεγα όχι σε ένα τοπ με έντονο χρώμα ας πούμε. Εσύ τι θα πρότεινες ;

Πολύ ωραία τα φτερά αλλά με έναν μαγικό τρόπο μού κολλάνε στο λιπ γκλος. Ναι στα τοπ: είναι πολύ ωραία, ενώ σε φούστα, σε συνδυασμό με κίνηση είναι πιο ενδιαφέροντα. Real life με τζινάκι. Αποδόμηση κορίτσια!

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί