Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Τα τρία πιο ευέλικτα σύνολα της άνοιξης -Η Πελαγία Χριστάκη σού μαθαίνει πώς να χτίσεις μια capsule wardrobe


Λίγο πριν μπει και επίσημα η νέα σεζόν, προετοιμαζόμαστε για όλα όσα θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες.

Η άνοιξη πλησιάζει και μπορεί ακόμα ο καιρός να μην επιτρέπει δροσερά και πολύχρωμα φορέματα, ωστόσο, σε αυτήν την μεταβατική περίοδο που έρχεται, θέλουμε η γκαρνταρόμπα μας να δείχνει ενημερωμένη με όλα τα νέα trends. 

Στόχος; Nα «χτίσουμε» μια capsule wardrobe με κομμάτια που θα φοράμε όλη την άνοιξη.

Αυτές είναι οι ερωτήσεις της εβδομάδας.

M.Λ: Πελαγία μου καλησπέρα, με λένε Μαριάννα και είμαι 29 ετών. Διαβάζω συστηματικά τις fashion προτάσεις του bovary.gr και βέβαια, την στήλη σου! Μ’ αρέσει πολύ η μόδα και οι εμφανίσεις μου θέλω να είναι ενημερωμένες -αλλά στα μέτρα μου. Οι τάσεις, όμως, είναι τόσες πολλές που τολμώ να πω ότι...με μπερδεύουν. Θα ήθελα να μου προτείνεις τρία ευέλικτα σύνολα για την άνοιξη. Να μπορούν να φορεθούν όλη μέρα και να είναι updated. Θα με βοηθήσεις να φτιάξω μια μικρή ανοιξιάτικη capsule wardrobe με στιλ! Σ' ευχαριστώ.

Μαριάννα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η στήλη. Στόχος μου, μέσα από αυτή, δεν είναι η υποταγή σε fashion trends αλλά η δημιουργία μιας capsule wardrobe που να συνάδει με την ζωή που κάνει η καθεμία από εμάς. Και βέβαια ενδιαφερόμαστε για τις τρέχουσες τάσεις -και επιταγές- της μόδας αλλά με μέτρο -και με την προϋπόθεση ότι ταιριάζουν στο στιλ μας. Σημαντικότερο όλων, είναι το προσωπικό στιλ και το να νιώθεις καλά στην καθημερινότητά σου.

Η capsule wardrobe είναι εξατομικευμένη συλλογή από ρούχα. Φαντάσου να έκανες το δικό σου ντεφιλέ που θα αντιπροσώπευε το στιλ και τον χαρακτήρα σου. Όλα τα κομμάτια της capsule wardrobe είναι λειτουργικά και αποτελούν την βάση για να χτίσεις το προσωπικό στιλ σου: γι' αυτόν τον λόγο, συνήθως, συνίσταται από βασικά ρούχα και ουδέτερα χρώματα για να μπορούν να συνδυάζονται μεταξύ τους.

Υπάρχουν βέβαια και statement κομμάτια που κάνουν την διαφορά. Η capsule wardrobe δεν μπορεί να είναι ίδια για κάθε γυναίκα.

 

Φούστα που μπορεί να συνδυάσεις πρωί με πουκαμισάκι και sneakers και βράδυ με κορμάκι και sneakers.

 

Πουκάμισο διάφανο με τοπάκι από μέσα το πρωί ή αν είναι κρύος ο καιρός κάτω από το φούτερ σου ώστε να φαίνονται τα φανταστικά πουά που έχει.

 

Φόρεμα για όλες τις ώρες, το shirt dress φορεμένο με ζώνη ή χωρίς.

 

Κι ένα λευκό παντελόνι που ταιριάζει και με το πουκάμισο και με το φόρεμα -για statement και πιο Indian style.

 

 

Π.Σ: Γεια και χαρά. Πώς προσδιορίζεται το cocktail dress; Έχεις να προτείνεις κάτι για ένα πάρτι που πρέπει να πάω στις 14/3; Είμαι 24 χρόνων, 53 κιλά, 1.62. Αδύνατη.

Γεια! Λοιπόν, το cocktail dress, συνήθως, είναι ένα elegant φόρεμα που τελειώνει λίγο πάνω από το γόνατο ή λίγο πιο κάτω, η γραμμή του είναι στενή ή μπορεί να ανοίγει κάτω.

Το θέμα είναι τα cocktail dresses να μην ξεφεύγουν από την ηλικία της γυναίκας που τα φορά.

Μιλώ για τις κοπέλες της ηλικίας σου, τα φρέσκα κορίτσια που φορούν αρκετές φορές «βαριά» φορέματα.

Cocktail dress με details και ζώνη

Fashionable mini cocktail dress

Παράδειγμα που είναι όμορφο αλλά βαρύ

 

Μ.Ν: Πιστεύετε ότι οι γυναίκες μεγάλης ηλικίας πρέπει να αποφεύγουν το δερμάτινο; Ευχαριστώ.

Πιστεύω ότι όσο μεγαλώνουμε, σπάμε στο πρόσωπο (που είναι πολύ γοητευτικό) και πρέπει να φοράμε υφές που μας «μαλακώνουν».

Το δερμάτινο μπορεί να είναι νεανικό, αλλά σε biker jacket μπορεί να δείξει σκληρό. Σε παντελόνι το θεωρώ σούπερ σέξι και αν συνδυαστεί με πουλόβερ, ένα ιδανικό outfit για πρωί.

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί