Zimmermann
Zimmermann
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Τι να φορέσω στους γάμους της άνοιξης; -H Πελαγία Χριστάκη απαντά


Λίγο πριν μπει ο Μάρτιος και ξεκινήσει και επίσημα η νέα σεζόν, έρχεται πρώτη η μεταβατική περίοδος, κατά την οποία δεν ξέρουμε πως να ντυθούμε.

Το ντύσιμο αυτή την εποχή γίνεται σπαζοκεφαλιά και κάποια κομμάτια να είναι πολύ ελαφριά και κάποια άλλα, πολύ χειμωνιάτικα. Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο όταν πρόκειται για επίσημες περιστάσεις όπως ένα γάμος. 

Και οι γάμοι αυτή την εποχή είναι πολλοί. Τι να φορέσουμε σε κάθε γάμο το επόμενο διάστημα για να είμαστε κομψές αλλά και προετοιμασμένες για την κυκλοθυμία του καιρού; 

Αυτές είναι οι ερωτήσεις της εβδομάδας προς την Πελαγία Χριστάκη, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της μόδας: «Σας γράφω από το Μιλάνο όπου βρίσκομαι για δουλειά! Και αυτή τη στιγμή πίνω έναν καφέ με ησυχία στο ξενοδοχείο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σας, έχω διαπιστώσει πως γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες και αυτό με βοηθά». 

Πάμε όμως στις ερωτήσεις!

Σ.ΒΤι να φορέσω σε γάμο στις αρχές Μαΐου;.Η δεξίωση θα γίνει σε κτήμα έξω. Είμαι 53 χρόνων με ύψος 1,62 και βάρος 68 κιλά. Μου πηγαίνουν τα pencil φορέματα και φούστες στο ύψος του γονάτου βέβαια σκέφτομαι και κοστούμι. Με προβληματίζει, όμως, ότι ο βράδυ η δεξίωση είναι έξω. Σε ποιες εταιρίες ρούχων να απευθυνθώ; Επίσης, τι παπούτσι φοράμε; Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα! Εξαιρετική περίπτωση το κοστούμι!

Σικάτο και πολύ θηλυκό, διαφορετικό από το φόρεμα που έχουμε συνηθίσει να φοράμε σε τέτοιες περιστάσεις.

Το κοστούμι ψηλώνει και αναδεικνύει την πιο parisian chic πλευρά μας. 

Σημαντικές λεπτομέρειες: λόγω ύψους μην πέσεις στην παγίδια του να φορέσω μακρύ παντελόνι για να δείχνω 1.80, καλύτερα να προτιμήσεις ένα παντελόνι που τελειώνει στον αστράγαλο. Αν πάλι δεν σου αρέσει αυτό το στιλ και προτιμάς κάτι πιο μακρύ, μπορείς να επιλέξεις μια καμπάνα αλλά προσοχή και στις δύο περιπτώσεις το σακάκι να μην είναι κοντό. 

Επίλεξε ένα μεσάτο και μακρύ το οποίο να αγκαλιάζει το σώμα και να κατεβαίνει στο κόκαλο των γοφών.

Απόφυγε την φαρδιά γραμμή στα σακάκια για να μην σε «καταπιεί» ίσως χρειαστεί το σακάκι ένα «μαζεματάκι» πίσω, από την μοδίστρα σου. Φιλιά πολλά! 

 

Π.Μ: Καλησπέρα! Είμαι καλεσμένη σε γάμο 3 Μαρτίου που θα γίνει 12 το μεσημέρι σε εκκλησία. Έχω σκεφτεί να βάλω ένα κοκτέιλ φόρεμα με γεωμετρικά σχέδια σε μπεζ, μαύρες αποχρώσεις και κάμηλο παλτό. Σου φαίνεται καλό για την περίσταση; Επίσης, θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω μπότες ή θα φανεί πολύ πρόχειρο το σύνολο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μου φαίνεται πολύ απογευματινό για πρωί, τα cocktail είναι για πιο βράδυ. Μήπως να βρεις ένα απλό φόρεμα για να αισθάνεσαι και εσύ πιο χαλαρή; Είναι πρωί.

Β.Ν: Φεύγω για τρεις μέρες Βερολίνο. Τι να πάρω μαζί μου....;

Πρώτη ημέρα: Αθλητικά και παλτό μίντι, με ένα λευκό πουλόβερ και από μέσα ισοθερμικό αν χρειάζεται. Από κάτω μπορείς να φορέσεις και ένα παντελόνι φόρμα για να είσαι άνετα, κάνε ένα προσεγμένο και ελαφρύ μακιγιάζ και μην ξεχάσεις τα κοσμήματα.

Δεύτερη ημέρα: Το πουλόβερ (αυτό ή κάποιο άλλο) με μάξι ή μίντι φούστα, ζώνη στη μέση και τα sneakers σου. Το παλτό από πάνω. Ίσως με τα μαλλιά πάνω ή κάτω με ένα ωραίο σκουφάκι.

Τρίτη ημέρα: Αν έχεις δεύτερο ζευγάρι παπούτσια μαζί σου μπορείς να το φορέσεις συνδυάζοντάς το με ένα στενό παντελόνι κοτλέ και ένα τζιν πουκάμισο (από μέσα ισοθερμικό πάλι, μη μου πεις ότι σε αρρώστησα)

Εναλλακτικό οutfit (jocker): Παλτό, ζακέτα πλεκτή με χοντρή πλέξη σε ουδέτερο χρώμα, ένα τζιν πουκαμισάκι, ένα λευκό τζιν.

Χ.Ε: Πελαγία γεια σου θα ήθελα την συμβουλή σου σχετικά με το παρακάτω θέμα. Παντρεύεται η κόρη μου το καλοκαίρι σε νησί των Κυκλάδων, σε εξωκλήσι πάνω σε βράχο που κατεβαίνεις με σκαλιά. Τι προτείνεις να φορέσω;  Είμαι 60 χρονών ντύνομαι νεανικά, ύψος 1.62 και βάρος 58 κιλά. Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στα παιδιά! Εύχομαι κάθε ευτυχία. Σε ευχαριστώ πολύ! Έχουμε μια πολύ ωραία σχέση εδώ και ένα χρόνο!

Θα έλεγα να διαλέξεις κάτι Grecian και κομψό με σανδάλι οπωσδήποτε, άντε το πολύ flatform (με σόλα ίδιου πάχους σε όλο το μήκος του παπουτσιού).

 

 

 

Σ.Π: Αγαπητή Πελαγία καλησπέρα και συγχαρητήρια για την στήλη σου που τόσο μας βοηθάει.

Θα ήθελα να μου προτείνεις ιδέες για ένα φόρεμα (μπλε, βελούδο μακρύ, πλισέ) που ήδη πήρα (θα γίνω νονά στις 31/3) στέλνω φωτογραφία παρακάτω. Χρειάζομαι την συμβουλή σου όσον αφορά το πανωφόρι (χρώμα,μήκος), τα παπούτσια και την τσάντα, τι χρώμα και τι στιλ. Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι μακρύ δεν θέλω να δείχνει πολύ βαρύ. Η βάφτιση είναι στις 12:00 το μεσημέρι. Σκεφτόμουν να φορέσω από πάνω ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ. Μαύρη δερμάτινη cross body bag και δεν θα ήθελα την κλασική μαύρη γόβα, αλλά κάτι που να έχει λεπτή φιάπα και χοντρό τακούνι, γιατί με κάτι λεπτό θα πεθάνω τόσες ώρες.. Αν το πανωφόρι δεν είναι δερμάτινο, που βέβαια θα του δώσει μια πιο ροκ πινελιά, η επόμενη λύση είναι το σακάκι, όμως, προβληματίζομαι για το χρώμα και το μήκος, δηλαδή αν θα είναι στενό η oversized. Επίσης, το στιλ μου δεν είναι καθόλου κλασικό και φοβάμαι μη πέσω σε παγίδα και καταστρέψω το φόρεμα. Επίσης, σκεφτόμουν μιας που είναι της μόδας να βάλω ένα headpiece ιδιαίτερο. Θα ήθελα πολύ να μου δώσεις τα φώτα σου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Σοφία.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σας αρέσει η στήλη.

Αγαπητή Σοφία τα έχεις σκεφτεί όλα! 

Θα πρότεινα τα εξής:

1. Αν μπορείς απόφυγε το τζάκετ αν δεν κάνει κρύο, θα μου βγάζει κάτι αρκετά σκληρό με το biker. Ένα σακάκι είναι προτιμότερο στου ώμους για τις φωτογραφίες. Blazer καλύτερα. Μπλε και αυτό 

2. Το crossbody φόρα του στον ώμο μόνο και όχι χιαστί

3. Σε παπούτσι τώρα μια μπαρέτα γόβα για να μπορείς να σταθείς όρθια τόσες ώρες

4. Headpiece όχι! Φτάνει, αν θες μόνο κανένα αξεσουάρ μαλλιών με περλίτσες. 

Max & Co

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί