Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πώς θα φορέσεις το εξώπλατο φόρεμα αν έχεις μεγάλο στήθος -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Eιναι μαγικοί οι δρόμοι του στιλ. Σε βοηθούν να ανακαλύψεις συνεχώς αυτό που κρύβεις μέσα σου.

Μαζί κάνουμε διαδρομές, ανταλλάσσουμε ιδέες, γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Η μόδα είναι παιχνίδι. Ας την αφήσουμε να μας παρασύρει!

Η Τρίτη είναι η μέρα που τα λέμε μέσα από τη στήλη μου στη BOVARY. H επικοινωνία μας, όμως, δεν σταματά ποτέ, καθώς καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λαμβάνω τις ερωτήσεις που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. 

A.E: Γεια και χαρά Πελαγία! Δεν μπορώ να βρω κλασικά λευκά πουκάμισα στην Αθήνα. Έχεις ιδέα πού πωλούνται εκτός από τα Zara και H&M (αυτά που έχουν δεν είναι κλασικά). Ευχαριστώ.

Καλημέρα! Για κλασικό λευκό πουκάμισο, μπορείς να κατευθυνθείς σε ένα ελληνικό brand που φημίζεται για την απλότητα αλλά και την ποιότητα στα πουκάμισα.

Να σας πω κάπου εδώ, ότι θαυμάζω εσάς που μπορείτε να φοράτε λευκό πουκάμισο. Ποτέ δεν κατάφερα να το βολευτώ όσο και να μου αρέσει, ένιωθα ότι με πιέζει και με ενοχλεί σε σημείο να τραβάω μανίκια συνέχεια.

Κ.Λ. Πελαγία μου, κάθε φορά που καλοκαιριάζει, έχω το ίδιο πρόβλημα. Μου αρέσουν μπλούζες και φορέματα που έχουν ανοιχτή πλάτη, αλλά επειδή έχω μεγάλο στήθος δεν μπορώ να μην βάλω σουτιέν. Δεν θέλω, όμως, να φαίνεται το σουτιέν από πίσω, ούτε να φορέσω μαγιό με κορδόνι. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Αγαπητή φίλη, εγώ φοράω το 75C και όσες φορές πήρα τετοιο φόρεμα δεν το φόρεσα. Μια φορά, λοιπόν, είπα δεν θα φορέσω τίποτα από μέσα και θα το παίξω «Κάρι Μπράντσο» αλλά η βαρύτητα είχε άλλη άποψη. Αυτά τα πολύ όμορφα φορέματα με ανοιχτή πλάτη θέλουν μικρό στήθος. Σε άλλα νέα, δοκίμασα και το σουτιέν που έχει μόνο cups στο μπροστινό μέρος αλλά πάλι δεν τα βολεύτηκα, ειδικά το καλοκαίρι.

Θύμισε μου, αν βρεθούμε ποτέ από κοντά, να σου πω την ατάκα της μαμάς μου όταν τα είδε... Ούτε μαγιό, λοιπόν, ούτε σιλικόνες. Απλά δεν επιλέγουμε φορέματα με αυτό το στιλ και προτιμούμε κάποια για το στήθος μας. Το στήθος καθορίζει το φόρεμα. Για μεγάλο στήθος υπάρχουν και άλλα φορέματα, εξίσου, θηλυκά.

AP
AP

N.Π: Αγαπημένη μου Πελαγία καλό μήνα! Θα ήθελα να αγοράσω ένα πολύ κομψό φλατ παπούτσι που, όμως, να μην με «χτυπάει» -αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα κλειστά παπούτσια που αγοράζω. Θέλω να μου προτείνεις ένα ανοιξιάτικο φλατ πολύ μαλακό και άνετο, που να ταιριάζει με τζιν (παντελόνι και φούστες), μπεζ και λευκό παντελόνι. Σε φιλώ.

Καλό μήνα και από εμένα! Σου προτείνω το κλασικό, «μαμαδίστικο» παπούτσι που είναι άνετο, για όλες τις ώρες και κομψό.

Με παντελόνια είναι υπέροχο, τώρα για τις φούστες που θες, θα έλεγα όχι τόσο.

Δεν υπάρχει ένα παπούτσι για όλα..

Κ.Κ. Γεια σου Πελαγία. Μου αρέσουν πολύ οι καμπαρντίνες. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ κομψό πανωφόρι για την άνοιξη. Θέλω να αγοράσω μία, όμως, με μπερδεύει το μήκος. Είμαι 1,63, αδύνατη και από τη μία σκέφτομαι ότι μια μακριά θα με «κονταίνει» και από την άλλη ότι ένα μέτριο μήκος κάτω από τους γοφούς θα φαίνεται κάπως άχαρο πάνω από τις φούστες μου. Τι προτείνεις;

Χμ! Δεν είσαι παιδί μου για μάξι, ούτε για κοντή κάτω από τους γοφούς. Λίγο ακόμα και θα το έβρισκες... Μίντι! Η καμπαρτίνα κάτω από τους γοφούς είναι πασέ, η μάξι δεσμευτική και ταιριάζει σε λίγες, ενώ η μίντι είναι πάντα κομψή και μακραίνει τον κορμό. Προσοχή στην εφαρμογή, να μην είναι πολύ φαρδιά! 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστ επίσης: 3 τρόποι που κάνουν το λευκό πουκάμισο να δείχνει μοντέρνο και νεανικό -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει