shutterstock
shutterstock
ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ

Σουέντ παπούτσια: Τα κόλπα για να τα καθαρίσεις χωρίς να τα... διαλύσεις


Ενα δέρμα που θέλει το δικό του τρόπο για να διατηρηθεί αψεγάδιαστο μέσα στο χρόνο.

Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τα αξεσουάρ που αναδεικνύουν τη γυναικεία γοητεία και σιλουέτα, τότε αναμφισβήτητα τα παπούτσια θα βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας, με πολλές από εσάς να τα θεωρείτε φετίχ και να επενδύετε μια περιουσία για να αποκτήσετε κάθε πολυπόθητο ζευγάρι.

Ενα από τα υλικά που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους είναι το σουέντ. Ομορφο, διαχρονικό, κομψό και στιλάτο, έχει ξεφύγει από τις κλασικές εκδοχές του καφέ, του μπεζ και του μαύρου και γίνεται ο πρωταγωνιστής της γκαρνταρόμπας σε έντονες και φωτεινές αποχρώσεις χειμώνα -καλοκαίρι.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο υλικό είναι ιδιαίτερα απορροφητικό και αυτό το καθιστά ευαίσθητο σε λεκέδες (για παράδειγμα από τη βροχή ή από κάποια τροφή) που εισχωρούν βαθιά και απομακρύνονται δύσκολα.

Επειδή όμως όταν βρίσκετε ένα ζευγάρι παπούτσια, που σας ταιριάζουν, δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε με τίποτα, βρήκαμε μικρά και χρηστικά κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα σουέντ παπούτσια σας όσο πιο καθαρά και περιποιημένα γίνεται όλο το χρόνο.

  • Για τους στεγνούς λεκέδες επάνω στο σουέντ, σβήστε τα σημάδια με μια καθαρή, ροζ ή λευκή γόμα, όπως θα κάνατε με τα λάθη στο τετράδιο σας.
  • Για τους επίμονους και δύσκολους λεκέδες, περάστε τους με ένα μαλακό πανί, εμποτισμένο με λευκό ξύδι. Επαναλάβετε όσο χρειαστεί μέχρι να εξαφανιστούν.
  • Για να φέρετε και πάλι στη ζωή το υλικό αυτό, τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα και για καλύτερο αποτέλεσμα κρατήστε το παπούτσι κοντά στον ατμό, προτού ξεκινήσετε με την οδοντόβουρτσα.
  • Μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια αυτών των παπουτσιών. Αυτό θα καταστρέψει τόσο το υλικό (την υφή τους), όσο και το χρώμα τους.
  • Δοκιμάστε να καθαρίσετε το υγρό που έπεσε επάνω στα σουέντ παπούτσια σας βάζοντας επάνω ένα καθαρό πανί ή πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε μικρή ποσότητα ταλκ. Αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τρίψτε με ειδική βούρτσα την επόμενη ημέρα για να απομακρύνετε το ταλκ.
  • Φροντίστε τα με το ειδικό προστατευτικό σπρέι για σουέτ. Βουρτσίστε τα με ειδική βούρτσα για σουέντ, εφαρμόστε το σπρέι, και μετά ξαναβουρτσίστε. Αφήστε τα να στεγνώσουν για 2-3 ώρες.
shutterstock
shutterstock