10|04|2017 20:45
SHARE
ΝΤΟΥΛΑΠΑ

Πώς να οργανώσεις την ντουλάπα σου με διαχρονικά κομμάτια -Για να είσαι πάντα στη μόδα


Η ντουλάπα μας είναι ο καθρέπτης των καθημερινών μας εμφανίσεων. Οφείλει να έχει ευελιξία και ρούχα που έχουν αξία που δεν πέφτει ποτέ.

Μια γυναίκα που αγαπά την μόδα, η Kαρολίνα Ρέκτορ κατάφερε να επινοήσει τη δική της μέθοδο για τη δημιουργία μιας ντουλάπας με ρούχα που μπορεί μια γυναίκα να φορά πάντα και παντού. Αυτή είναι η λεγόμενη «capsule wardrobe».

«Πριν δημιουργήσω μια ντουλάπα με τα κομμάτια που πραγματικά χρειάζομαι, παρατήρησα ότι είχα την κακή συνήθεια να πηγαίνω για ψώνια όταν είχα κακή διάθεση. Μια κακή ημέρα στη δουλειά; Για ψώνια! Δεν ένιωθα όμορφη; Για ψώνια! Εντάσεις στο σπίτι; Για ψώνια!». Η Καρολίνα παραδέχεται ότι όταν μπόρεσε να ελέγξει την τάση που είχε να ξεσπάει κάθε συναισθηματική της κατάσταση κάνοντας αγορές, μπόρεσε να διαλέγει ρούχα που πραγματικά της ταιριάζουν και η αξία τους αντέχει στο χρόνο. Σαν να λέμε βρήκε το στιλ που της ταιριάζει. «Είναι προτιμότερο να ντυνόμαστε για τη ζωή που πραγματικά ζούμε και όχι αυτή που «φανταζόμαστε» ότι ζούμε ή θα θέλαμε να ζούμε (αλλά δεν ζούμε).

Τα βήματα που ακολούθησε η Καρολίνα για να δημιουργήσει μια «capsule wardrobe», μια ντουλάπα με διαχρονικά ρούχα.

1) Δες την διαδικασία σαν παιχνίδι: Τα ρούχα που έχω στην ντουλάπα μου είναι συγκεκριμένα. Σκέψου ποια ρούχα φοράς πραγματικά. Περιόρισα αυτά που δεν μου ταίριαζαν, δεν ήταν στο νούμερό μου. Αρχισα να δημιουργώ μια μικρότερη ντουλάπα, να κάνω στοχευμένες αγορές και να απολαμβάνω περισσότερο τα ρούχα που ήδη έχω. Το να δημιουργήσεις μια τέτοια ντουλάπα σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου».

2) Καλό ξεκαθάρισμα: «Βάλε στην άκρη τα ρούχα που ξέρεις ότι μπορεί μετά από λίγο να μη σου κάνουν πια».

3) Πάρε το χρόνο σου- Μην αγοράσεις αμέσως καινούρια ρούχα: «Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην βιαστείς να κάνεις αμέσως νέες αγορές. Ελάφρυνε την ντουλάπα σου και σκέψου καλύτερα τι χρειάζεσαι».

4) Η δοκιμασία των 10 ημερών: Διάλεξε 10 κομμάτια από την ντουλάπα σου και φόρα μόνο αυτά για 10 ημέρες. Δες αν αυτά μπορούν να καλύψουν τις στιλιστικές σου ανάγκες κάθε μέρα. Αν ναι, τότε τέτοια ρούχα σου ταιριάζουν!

5) Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και την ζωή που κάνεις: «Δουλεύω από το σπίτι. Το 70% της ζωής μου είναι στο σπίτι. Τα περισσότερα ρούχα μου αφορούσαν μια ζωή εκτός σπιτιού. Επρεπε να βρω τη σωστή αναλογία. Τα ρούχα μας πρέπει να αφορούν την πραγματική ζωή μας και όχι αυτή που κάνουμε ή θα θέλαμε να κάνουμε».