Shutterstock
Shutterstock
ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΣΟΝ

Τα dos & donts του καλσόν -Πότε το φοράμε και πότε απαγορεύεται


Το χειμώνα, που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές δεν χρειάζεται να απαρνηθείς το στυλ σου.

Αν είσαι κι εσύ από τις γυναίκες που τον χειμώνα το σκέφτονται να φορέσουν φούστα ή φόρεμα γιατί δεν ξέρουν τι κάλτσες ή καλσόν να επιλέξουν, έτσι ώστε να είναι ζεστές αλλά και κομψές σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Το καλσόν είναι κάτι που πολλές φορές βαριέσαι να φοράς. Συχνά φεύγουν πόντοι ή σκίζεται και το αποτέλεσμα δείχνει αντιαισθητικό. Σου χαλάει τη διάθεση, την εμφάνιση, και σε κάνει να σκέφτεσαι τα χρήματα που έδωσες για να το αποκτήσεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να το δεις αλλιώς; Το σωστό σχέδιο, χρώμα και η πυκνότητα του καλσόν μπορούν να ολοκληρώσουν το στυλ σου με τον καλύτερο τρόπο! Φορώντας διαφορετικά καλσόν ή καλτσάκια, το outfit μπορεί να δείχνει διαφορετικό κάθε φορά. Προσοχή, υπάρχουν και φορές που πρέπει να το αποφύγεις τελείως.

Με ποιά παπούτσια πρέπει να φορέσεις καλσόν και με ποια όχι

Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για εσένα. Θα σου λύσει όλες τις απορίες, με τα dos & donts για να φοράς (ή να μη φοράς) τα καλσόν.

Do Κάλτσάκι με πέδιλο.

H τάση μας ευνοεί αφού τις τελευταίες σεζόν βλέπουμε όλο και περισσότερο αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό. Δείχνει girly και χαριτωμένος στα δικά μας μάτια και κρατά τα πόδια ζεστά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ με ένα opaque καλσόν.

 

 

Don’t Μην το δοκιμάσεις ποτέ με νάϋλον καλσόν στο χρώμα του δέρματος, ούτε με τα αντίστοιχα που έχουν άνοιγμα στα δάχτυλα. Δεν ξεγελάς κανέναν. Οι ραφές φαίνονται και είναι άσχημες.

Do Αν επιλέξεις μπότες πάνω από το γόνατο και αντέχεις το κρύο, καλύτερα να μην φορέσεις καλσόν.

 

 

Don’t Aπόφυγε να τις συνδυάσεις με πολύ χοντρό καλσόν αφού, με αυτόν τον τρόπο δεν φάινεται ποί τελειώνουν. Όχι και στο διχτυωτό με τόσο σέξι παπούτσι.

Do Φόρεσε δίχτυ με φλατ αν ή φούστα σου είναι κοντή. Ιδανικά, oxfords, loafers, χαμηλά μποτάκια, ή μαύρα sneakers. Το δίχτυ με τον αισθησιασμό του κάνει μοντέρνα αντίθεση με τα σοφιστικέ flats. Aκόμα, φόρεσε το μέσα από σκισμένο τζιν και να αποκαλύπτεται ελαφρώς. Είναι τάση

Don’t Όχι στα σκισμένα καλσόν με το wild cat εφέ.

Do Λεπτά, μονόχρωμα καλτσάκια ή με διακριτικές λεπτομέρειες, διαφάνεια ή δίχτυ, μπορούν να φορεθούν με όλα σου τα παπούτσια.

 

 

Don’t Όχι στις χοντρές αθλητικές κάλτσες που φοράει ο καλός σου όταν πάει για μπάλα.

Do Ναι στα καλσόν με χρώμα, αρκεί να ταιριάζουν πραγματικά με το υπόλοιπο σύνολο και να μην φαίνονται κιτς.

 

 

Don’t Στα πολύ μεγάλα και έντονα patterns όπως καρό, πουά και φλόραλ.

Do Στις διακριτικές λεπτομέρειες, όπως μικρές πέρλες, διακοσμητικές πετρούλες και μεταλλικές λάμψεις στην ύφανση.

 

 

Dont’s Όχι στα παιδικά σχέδια, αρκουδάκια, λαγουδάκια (ζωάκια γενικά), τον Μίκυ και την Μίνι. Τους αγαπάμε αλλά ταιριάζουν μόνο με πιτζάμες.