Shutterstock
Shutterstock
ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Καλεσμένη σε ρεβεγιόν -Το φόρεμα για να υποδεχτείς τη νέα χρονιά


Έχουμε τις απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες. 

Γιορτινές απορίες σήμερα, πρώτα όμως οπλίσου με υπομονή και ξύπνα πρωί για να πας στα μαγαζιά (αν έχεις άδεια), γιατί η Ερμού ήταν λαοθάλασσα τις δυο φορές που προσπάθησα να πάρω μερικά δώρα. Επισκέψου και τοπικές αγορές για να υποστηρίξουμε και τα μικρά μαγαζιά. Πολλές αγορές μπορείς να τις κάνεις και διαδικτυακά για να αποφύγεις τον χαμό. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου πριν προβείς σε άκυρες αγορές και μετά το μετανιώνεις.

Α! και μην δώσεις 300 ευρώ για φόρεμα για ένα βράδυ μόνο, αλλά ούτε και 20. Μια μεσαία τιμή θα ήταν πιο συνετή λύση. Αν πάλι θες το φόρεμα που ονειρευόσουν εδώ και καιρό τότε να το πάρεις και να το ευχαριστηθεις! 

Φαίη Γ.:  Πλησιάζουν οι γιορτές και είμαι καλεσμένη σε φιλικό σπίτι για ρεβεγιόν, χρειάζομαι κάτι γιορτινό αλλά όχι υπερβολικό. Τι θα πρότεινες; 

Θα σου πω από προσωπική εμπειρία τι με βόλεψε σε έναν γάμο τις προάλλες. Ήθελα να φορέσω κάτι άνετο και ζεστό και να είμαι καλοντυμένη αλλά και ο εαυτός μου. Αγαπώ το ανδρόγυνο στυλ και με κάνει να νιώθω λίγο πιο άνετα μιας είμαι και αρκετά απρόσεκτη στο πώς κάθομαι. Επέλεξα να φορέσω ένα φόρεμα μπλέιζερ σε καφέ χρώμα και απαλό βελούδο. Προτίμησα ένα με μεσαία εφαρμογή, ούτε στενό αλλά ούτε και φαρδύ. Μέσα έβαλα ένα μισοφόρι μίνι γιατί άνοιγε το φόρεμα όταν καθόμουν και θα είχαμε σίγουρα "αποκαλυπτήρια".  

Στο προτείνω ανεπιφύλακτα για τις γιορτές. Δεν φόρεσα τίποτα από πάνω γιατί δεν έχει σοβαρό κρύο ακόμα αλλά μπορείς να το συνδυάσεις με ένα μακρύ παλτό, ριχτό στους ώμους. Το φόρεσα με πέδιλο μπορντό καστόρινο και δικτυωτό καλσόν για να το ρίξω λίγο έξω. Το καλό με αυτό το φόρεμα είναι ότι ταιριάζει με γόβες, πέδιλα ή μπότες. Φόρεσε το όπως σου αρέσει!

 

 

Μαρία Κ. : Δεν μπορώ με τίποτα τα ψηλά, δεν φοράω ποτέ αλλά δεν τρελαίνομαι για την μόδα των sneakers, τι να φορέσω στο γραφείο;

Καταλαβαίνω πως η μόδα με τα sneakers δεν σε αφορά ή απλά σε έχει κουράσει, προτείνω λοιπόν μπότες ψηλές φλατ, μπαρέτες με τακούνι και μποτάκια καστόρινα.

 

 

 

Mαρία Δ.: Να ψωνίσω στις γιορτές ή να περιμένω τις εκπτώσεις;

Ιδανικά θα πρότεινα να περιμένεις τις εκπτώσεις, αλλά αν δεν μπορείς να κρατηθείς και θέλεις να αγοράσεις κάτι, τότε θα έλεγα να επενδύσεις σε key items που μπορεί να μην βρεις στο νούμερο σου στις εκπτώσεις. Τζιν, πουλόβερ, παντελόνες, φούστες ή παλτό. 

Αν σηκώνεσαι το πρωί και αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο πώς να ντυθείς σκέψου πού κολλάει η διαδικασία. Για παράδειγμα αν σε δυσκολεύουν τα παντελόνια τότε επένδυσε σε αυτά, βρες μικρούς θησαυρούς για να ολοκληρωθεί ένα ντύσιμο.

Δεν έχουμε όλες τις ίδιες ελλείψεις αλλά δες το θετικά γιατί αυτά που σε κολλάνε προκειμένου να ντυθείς όπως θες, είναι και η απάντηση. 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear