Η Λένα Παπαληγούρα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής.
Φωτογραφία: Εθνικό
21|04|2021 16:44
SHARE
ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Τα αντικείμενα του πωλητηρίου του Εθνικού τώρα online


Το Εθνικό Θέατρο προχωρά στη νέα ψηφιακή εποχή και δημιουργεί ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα, στο οποίο το κοινό θα μπορεί να βρει όλα τα αγαπημένα προϊόντα του.

Στο eshop αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, T-shirts και πολλά άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν το θέατρο με τις καθημερινές μας συνήθειες.

Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις και από τη δουλειά σπουδαίων σκηνογράφων και ζωγράφων που συνεργάστηκαν με το Εθνικό Θέατρο συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών και δίνουν άλλη πνοή στο σπίτι, στο τραπέζι ή το γραφείο μας.

Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις
Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις. Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ένα ψηφιακό κατάστημα φέρνει στο φως κομμάτια της ιστορίας του Εθνικού Θεάτρου, που παραμένουν άγνωστα, και επιδιώκει να συστήνει στο κοινό σπουδαίους δημιουργούς, που συνεργάστηκαν σε παραστάσεις του. Ιδιαίτερη θέση κατέχουν και οι χειροτεχνίες των εργαστηρίων του Εθνικού Θεάτρου.

Στα διαλείμματα των παραστάσεων, εργαζόμενοι με εμπειρία και μεράκι από τα τμήματα βεστιαρίου, ραπτικής και ειδικών κατασκευών ανακυκλώνουν παλιά υλικά, προγράμματα αλλά και υφάσματα, τρέσες, κορδέλες, κουμπιά, φερμουάρ και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοστουμιών και φροντιστηριακών αντικειμένων.

Τα υλικά αυτά αξιοποιούνται δημιουργικά και μετατρέπονται σε ξεχωριστές, μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες – κοσμήματα, τσάντες, γούρια με πραγματικό άρωμα θεάτρου.

Αυτή τη περίοδο μπορεί να βρεις στο ηλεκτρονικό πωλητήριο και τις ιδιαίτερες χειροποίητες λαμπάδες που μόλις δημιουργήθηκαν στα εργαστήριά του.

Χειροποίητες λαμπάδες από το Εθνικό
Χειροποίητες λαμπάδες από το Εθνικό. Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
SHARE