glo
Φωτογραφία: Unsplash/ David Hofmann
07|07|2021 07:00
SHARE
NON-BINARY

#BreakBinary: Η ελευθερία να δοκιμάζεις τους πιο «αταίριαστους» συνδυασμούς σου χαρίζει απίθανες εμπειρίες


Καλούπια και στερεότυπα δεν έχουν θέση στη σύγχρονη καθημερινότητα. Δεν υπάρχει πεπατημένη, ενώ, ακόμα και οι πιο αταίριαστοι συνδυασμοί, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

Οι νεότερες γενιές φαίνεται να απολαμβάνουν την ελευθερία να εκφράζουν τον εαυτό τους, την προσωπικότητά τους και τις επιθυμίες τους. Να αγαπάνε όποιον θέλουν, να ντύνονται χωρίς να σκεφτούν ανούσια «πρέπει» και να μιλάνε δυνατά για το τι σημαίνει να είσαι μοναδικός.

Αν και υπάρχει ακόμα περιθώριο κοινωνικής εξέλιξης, ο όρος non-binary έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι εν έτει 2021, όλοι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Γιατί είναι όμορφο να ξέρεις ότι κανείς δε σε εμποδίζει να ζήσεις όπως ακριβώς επιθυμείς -χωρίς βέβαια να ξεχνάς να σέβεσαι και να στηρίζεις τις διαφορετικές επιλογές των άλλων.

Σε έναν καταιγισμό διλημμάτων που συχνά μάς επιβάλλουν άλλοι, υιοθέτησε τη φιλοσοφία &more και μην αφήνεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις ό,τι μπορεί να κάνει την ημέρα σου ξεχωριστή. Αντικατέστησε το «Ή» με το «&more» και θα δεις ότι, τελικά, γίνεται!

Με βάση την παραπάνω φιλοσοφία, λοιπόν, εμπνεύστηκα ιδιαίτερα από το φανταστικό #BreakBinary virtual event, powered by glo™, το οποίο απέδειξε περίτρανα ότι στον κόσμο του &more πραγματικά μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα, όσο αταίριαστα και αν είναι. Όσοι τυχεροί συνδεθήκαμε βιώσαμε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, η οποία μας υπενθύμισε ότι συμβιβασμοί, στερεότυπα και προκαταλήψεις δεν έχουν θέσει σε μια κοινωνία όπου η ελευθερία έκφρασης έχει τον πρώτο λόγο.

Ποια ήταν αυτή η εμπειρία; Να σας πω μόνο ότι, αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορούν να συνδυαστούν η δυναμική House μουσική με ένα διαδραστικό και fun dance yoga session, το glo™ το έκανε πράξη. Και ναι, είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται!

Η House μουσική δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί έναν από τους πιο μοντέρνους τύπους ηλεκτρονικής μουσικής χορού, με heavy ή κανονικό beat, ένα μείγμα soul, funk, με κάποια στοιχεία της disco μουσικής. Συνδυάζει ηλεκτρονικά ντραμς, μπάσο, ηλεκτρονικό synthesizer και φωνητικά, με αποτέλεσμα στο άκουσμά της και μόνο, το σώμα να αφήνεται ελεύθερο! Ένα μοναδικό «κράμα» που αποτελεί το ιδανικό μουσικό χαλί για το κίνημα &more.

Από την άλλη, την Dance yoga την είχα ακουστά μεν, αλλά δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ (κακώς). Ενθουσιάστηκα! Γεμάτη ενέργεια, σε γεμίζει θετικά vibes, ενώ παράλληλα ασκείσαι. Too good to be true? Κι όμως! Έδεσε τόσο αρμονικά με τη House που πραγματικά απογείωσε το experience. Ένας συνδυασμός τόσο φαινομενικά αταίριαστος, που απέδειξε ότι, όταν τολμάς να δοκιμάζεις νέα πράγματα, η εμπειρία σε αποζημιώνει!

Η dance yoga βοηθάει στο να βρισκόμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας και το σώμα μας. Είναι μια πρακτική φιλοσοφία που καταπολεμά το στρες, απομακρύνοντας τις ανησυχίες μας, ενώ μας βοηθά να υιοθετούμε μια θετική στάση στην καθημερινότητά μας. Βασική τεχνική της dance yoga είναι ο συντονισμός της κίνησης με την αναπνοή. Συνδυάζει φυσικές στάσεις, τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό ή χαλάρωση. Είναι μια βιωματική εμπειρία, διαφορετική για κάθε έναν που τη δοκιμάζει και μας ενθαρρύνει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο.

Πράγματι, όταν, στα πλαίσια του #BreakBinary virtual event, powered by glo™ ήρθα σε επαφή με τις dance κινήσεις, ένιωσα σαν να έγιναν όλα λίγο πιο χρωματιστά.

Στα decks βρέθηκε η γνωστή μουσική παραγωγός & dj Xenia Ghali, η οποία έδινε τον ρυθμό με τα μοναδικά House beats της, όσο οι υπόλοιποι δοκιμάζαμε τις χαλαρές, αλλά και πιο challenging dance yoga κινήσεις της yoga instructor Monika Kwiecien!

Όταν τελείωσε το event, όσοι συμμετείχαμε καταλάβαμε ακόμα περισσότερο γιατί είναι σημαντικό να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο να φαντάζεται ακόμα και τους πιο αδιανόητους συνδυασμούς να γίνονται πραγματικότητα. Βρισκόμαστε πια σε μια non-binary εποχή, όπου όλα είναι πιθανά. Believe it!

SHARE