Η Βίκυ Παπαδοπούλου
Φωτογράφος; Σταύρος Χαμπάκης
26|03|2024 09:27
SHARE

Άτλας της δεκαετίας του 2000: Η παράσταση που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Μάιο


Νέα παράσταση πρόκειται να ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Κεντρική Σκηνή με ένα αξιόλογο θίασο. Το έργο «Άτλας της δεκαετίας του 2000» κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαϊου.

Αθήνα 2004, 11η Σεπτεμβρίου, Euro 2004, κατάρρευση Lehman Brothers, Eurovision 2005, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παγκόσμια οικονομική κρίση, μετρό, τσουνάμι.....Θυμόμαστε πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτά;Τι συνέβη; Πού βρισκόμαστε; Προς τα πού πηγαίνουμε;

Δημοτικό θέατρο Πειραιά παραστασεις
Οι ηθοποιοί της παράστασης που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο

Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί την δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως η δεκαετία αυτή είναι ταυτόχρονα  εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωσή αυτής της υπόσχεσης.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φιλοξενεί ένα μεγάλο show: τον ''Άτλαντα της δεκαετίας του 2000'', τη νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση. Μία παράσταση που με τη συνθήκη του show και με εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας, live video, ζωντανή μουσική και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών επιχειρεί να ξαναθυμηθεί τα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και να δώσει μαζί με το κοινό απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Παίζουν:Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα, Αναστάσης Γεωργούλας

Μουσικοί επί σκηνής: Παιδίι Τραύμα, Emi Path

Στην παράσταση συμμετέχει η Sci Fi River

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00/Πέμπτη στις 20:30/ Παρασκευή στις 21:00/Σάββατο στις 17:30 και στις 21:15/ Κυριακή στις 19:00

SHARE