Αγγελική Αγγελίδη
Αγγελική Αγγελίδη
26|07|2022 15:00
SHARE
LOVE ART

Εντυπωσιακά εγκαίνια για την έκθεση «Euphoria» της Αγγελικής Αγγελίδη στη Μύκονο


Μεγάλη ανταπόκριση και πλήθος θετικών σχολίων απέσπασε η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη με τίτλο «Ευφορία»-«Ephoria», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου.

Καταρίνα Γιαβρίδη, Μαρίλια Βαζαίου, Ματία Παπούδου - Βαζαίου, Μπάρμπαρα Δανελιάν

Την επιμέλεια της έκθεσης καθώς και τον προλογισμό του καταλόγου συνυπογράφουν οι ιστορικοί τεχνης, Γιώργος Μυλωνάς και Αννίτα Πατσουράκη. Η καλλιτέχνιδα εντυπωσίασε το νησί των ανέμων,τόσο με την αριστοτεχνική παρουσίαση των έργων της όσο και με τους συνοδευτικούς τίτλους τους, οι οποίοι αναφερόνταν στο συναίσθημα της ευφορίας!
Η Αγγελική Αγγελίδη έχοντας εντρυφήσει στην μελέτη της κορεάτικης γλώσσας και φιλοσοφίας, επέλεξε για τη συγκεκριμένη έκθεση να δημιουργήσει τα έργα της σε ξεχωριστή ώρα της ημέρας, όταν το φως του ήλιου φτάνει στην πιο φωτεινή αντανάκλασή του και τα χρώματα αναδύουν τη μέγιστη φωτεινότητα και λάμψη τους! Οι χαρακτηριστικές, κάθετες χρυσές γραμμές στα έργα της συμβολίζουν τις ηλιακές ακτίνες και τα ζεστά μεσημέρια!

Εκλεκτοί καλεσμένοι από την Αθήνα αλλά και ξένοι φιλότεχνοι κατέφθαναν στο νησί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από 11 έως και 20 Ιουλίου 2022. Την καλλιτέχνιδα τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους διακεκριμένες προσωπικότητες των επιστημών, της τέχνης, της πολιτικής, της ναυτιλίας και του επιχειρείν. Επίσης, πολλοί επέλεξαν δημιουργίες της για να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους, όπως μία καταξιωμένη ξενοδοχειακή μονάδα του εξωτερικού.


Έπιπλεον, η ίδια απέσπασε τον θαυμασμό των καλεσμένων της για την άψογη παρουσία και την αναγνωρισμένη ομορφιά της, που αναδείχθηκαν μεσα στην ολολευκη δημιουργία του σχεδιαστή Μιχάλη Μανιάτη. Το κοκτέιλ cheese and wine διοργανώθηκε από την «Alpha catering» και συνοδεύτηκε από εκλεκτά κρασιά του «Κτήματος Βασιλείου».

SHARE