Ο Τζο Νέσμπο
Ο Τζο Νέσμπο
01|04|2021 11:05
SHARE
ΤΖΟ ΝΕΣΜΠΟ

Το καινούργιο βιβλίο του Τζο Νέσμπο εκτυλίσσεται στην Κάλυμνο κι έχει Έλληνα επιθεωρητή


Μπορεί ο Χάρι Χόλε να έχει ταυτιστεί με τον ροκ σταρ του αστυνομικού σκανδιναβικού Noir Τζο Νέσμπο, όμως το καινούργιο βιβλίο του πολυδιαβασμένου συγγραφέα επιφυλάσσει μια έκπληξη στους φανατικούς αναγνώστες και δη στους Έλληνες Nesbomaniacs.

Κι ο λόγος είναι πως ο «Άρχοντας της Ζήλιας» όπως τιτλοφορείται το νέο του πόνημα, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 σε μετάφραση της Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, εκτυλίσσεται στην Κάλυμνο, που ο Νέσμπο αγαπάει ιδιαιτέρως κι έχει ως κεντρικό ήρωα, τον επιθεωρητή Νίκο Μπαλή!

Η υπόθεση του «Άρχοντα της Ζήλιας και άλλες ιστορίες»

Ο αστυνόμος Νίκος Μπαλής, που όλοι τον ξέρουν ως «Άρχοντα της ζήλιας», επειδή μπορεί να καταλάβει αν η ζήλια έχει παίξει ρόλο σε μία δολοφονία ή όχι, προσπαθεί να διαλευκάνει μια τέτοια υπόθεση στην Κάλυμνο. Μια ερωτική ιστορία που ξεκινά σε μια υπερατλαντική πτήση μπορεί να κρύβει σκοτεινά μυστικά.

Ένας συντετριμμένος πατέρας πρέπει να αποφασίσει αν η εκδίκηση χωρά σε έναν κόσμο όπου τα πάντα έχουν αλλάξει μετά την κοινωνική κατάρρευση που έφερε η πανδημία. Μια γυναίκα ξεπερνά επιτέλους τα θέματα οικειότητας που αντιμετωπίζει μέσω μιας σκοτεινής σχέσης με τον ηδονοβλεψία γείτονά της. Ένας πληρωμένος δολοφόνος ανταγωνίζεται τον σημαντικότερο αντίπαλό του, έναν επίσης δολοφόνο, στο επικίνδυνο παιχνίδι της επιβίωσης.

Στον «Άρχοντα της ζήλιας» περιλαμβάνονται ιστορίες που μιλάνε για ασίγαστη απληστία, αδίστακτους εραστές και αδυσώπητες μοίρες. Το μοναδικό χάρισμα του Nesbo να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να δίνει απρόβλεπτη τροπή στις ιστορίες του καθιστά αυτή τη συλλογή πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του αστυνομικού.

SHARE