Ο Καρυοθραύστης έρχεται στο Christmas Theater
Ο Καρυοθραύστης από τα μπαλέτα του Κιέβου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Ο «Καρυοθραύστης» ζωντανεύει τα Χριστούγεννα στο Christmas Theater


Το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων ο «Καρυοθραύστης» ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Τη περίοδο των γιορτών αναζητάμε όμορφα θεάματα για να μας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά και να μπορούμε να τα απολαύσουμε μαζί με τους φίλους και την οικογένεια μας. Ένα από τα θεάματα που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας είναι οι παραστάσεις μπαλέτου.

Αυτά τα Χριστούγεννα ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα στον κόσμο, το KIEV CITY BALLET, έρχεται στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη.

Καρυοθραύστης μπαλέτο Κιέβου
Σκηνή από την παράσταση μπαλέτου

Ο «Καρυοθραύστη»ς ήρθε για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με μια φανταστική παράσταση των μπαλέτων του Κιέβου. Έχει διεθνώς αναγνωριστεί ότι το KIEV CITY BALLET κατέχει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες του αγαπημένου παραμυθιού και έχει παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη με διθυραμβικές κριτικές.

Το μπαλέτο ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του δύο μόλις μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έκτοτε δεν έχει ακόμη επιστρέψει στην χώρα του.
Η δήμαρχος του Παρισιού τους προσέφερε φιλοξενία και το γνωστό Θέατρο του Châtelet φιλοξένησε τις παραστάσεις τους και μέχρι σήμερα παραμένουν artists in residence του Θεάτρου.

Καρυοθραύστης Χριστούγεννα στην Αθήνα μπαλέτο Κιέβου
Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου στο Christmas THeater

Μετά τις παραστάσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα τους υποδεχτεί ανήμερα των Χριστουγέννων, για 3 μόνο παραστάσεις, στις 25 & 26 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Καρυοθραύστης: Η ιστορία

Δίκαια ο Καρυοθραύστης κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων.
Η ιστορία του βασίστηκε στη διασκευή από τον Αλέξανδρο Δουμά του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν. Τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τη φανταστική αυτή ιστορία.
Φαντασία και πραγματικότητα, συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν.
Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο Τσαϊκόφσκι  δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαρίνσκι) το 1892.

Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των μπαλέτων του Κιέβου.

Παραστάσεις

25 Δεκεμβρίου στις 20.30

26 Δεκεμβρίου στις 16.00 και 20.30

SHARE